in

Sanel Jusić iz Umjetničke škole Poreč u finalu Guitar Art Festivala u Beogradu

Sanel Jusić - Foto Umjetnička škola Poreč

Guitar Art Festival održavao se od 17. do 21. svibnja 2022. godine u Beogradu pod sloganom „Etno“. Etno upućuje na izvornu i autentičnu glazbu svijeta, koju su izvođači iz 20 zemalja svijeta predstavili u njezinom suvremenom obliku. Ovogodišnji festival objedinio je španjolski flamenko, portugalski fado, grčki buzuki, argentinski tango, rusku balalajku i balkanski etno. Guitar Art Festival je jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Srbiji i međunarodno prepoznat festival koji nosi titulu jednog od 5 najznačajnih gitarskih festivala u svijetu. Natjecanje se odvijalo u 6 kategorija po starosnim skupinama, a ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi iz cijeloga svijeta.

Ove se godine na Guitar Art Festivalu natjecao i učitelj gitare Umjetničke škole Poreč, Sanel Jusić. Sanel se natjecao u VI. kategoriji te svojim nastupom i osvojenim brojem bodova ušao u samo finale natjecanja, gdje je osvojio 4. mjesto. Sanela je za natjecanje pripremio mentor Petar Čulić.

-Velika je čast imati priliku sudjelovati na ovom važnom natjecanju, pripremiti izuzetno zahtjevan i opsežan program, a potom i ući u samo finale natjecanja. Učitelj Sanel trenutno studira klasičnu gitaru na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i istovremeno poučava učenike u osnovnoj glazbenoj školi u Poreču, što čini ovaj uspjeh na natjecanju još većim.

Osim samog natjecanja, bila je ovo prilika sudjelovati i u masterclassu svjetski poznatih profesora gitare (Jaime Zenamon, Costas Cotsiolis i Thomas Offerman) i na taj način učiti od profesionalnih glazbenika. Također, učitelj Sanel prisustvovao je i brojnim koncertima s bogatim programom poznatih svjetskih i domaćih glazbenika.

Većinom objavljujemo uspjehe učenika i njihove rezultate s natjecanja, a ovom prilikom se posebno veselimo i uspjehu našeg učitelja koji ulaže veliki trud i napor prenijeti ljubav prema  glazbi svojim učenicima. Kvalitetni učitelji doprinose radu i kvaliteti škole, i ovom prilikom želimo čestitati učitelju Sanelu i poželjeti mu još mnogo uspjeha u radu i studiranju, objavila je ravnateljica škole  Sanjica Sara Radetić

Skupština 26.05.2022. - Foto Istarska županija

Sa skupštine: Županija povećala proračun za 80,1 milijuna kuna

Sudionici presice - Foto PR plava laguna

Poreč: Globalni plesni fenomen DanceStar okupio 5.000 plesača iz cijelog svijeta