in

Poreč: Globalni plesni fenomen DanceStar okupio 5.000 plesača iz cijelog svijeta

Sudionici presice - Foto PR plava laguna

Veliko finale DanceStar World Dance Masters održava se u Poreču od 25. do 29. svibnja. Tako je nakon dvije godine pauze DanceStar World Dance Masters u Poreč privukao 5 tisuća plesača iz cijelog svijeta te time otvorio plesnu sezonu na obali. Riječ je o najvećem plesnom spektaklu na svijetu koji plesačima i plesnim školama omogućava prezentaciju koreografija koje su pripremali za natjecanje pred poznatim sucima i plesnim pedagozima.

„Međunarodno plesno natjecanje DanceStar je sinonim za vrhunsko plesno natjecanje na kojem sudjeluje više od 5 tisuća sudionika iz 17 zemalja diljem svijeta. Veliko finale natjecanja DanceStar World Dance Masters održava se u Sportskom centru Intersport u Zelenoj laguni. Najbolji plesači sa DanceStar World Toura imaju priliku nastupiti te pokazati svoj talent i vještinu“, naglašava organizatorica Tatjana Pagitz.

Ponosan što je godinama Poreč mjesto održavanja ovog prestižnog natjecanja je i gradonačelnik Loris Peršurić koji je naglasio: „Povratak Dancestara u Poreč za nas znači povratak u potpunu normalu. Pet tisuća mladih gostiju, odlična atmosfera i provod više su nego dovoljan razlog da osjetimo kako se događanja u Poreč vraćaju u velikom stilu. Svim sudionicima želim lijepi provod i boravak u našem gradu“, naglasio je gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić.

O važnosti ove manifestacije za Poreč govorio je i direktor turističke zajednice Poreča Nenad Velenik: “Moramo računati da su ovi mladi ljudi naši potencijalni gosti i u budućnosti. Zato nam je važno da budemo dobri domaćini. Dancestar ćemo definitivno vrednovati kao mega event u narednom razdoblju te mu pristupamo s posebnom pažnjom. Želim svim sudionicima da sa sobom kući ponesu dobre uspomene“.

Jedan od sudaca – Žiga iz dueta umjetničkog imena E.Z Twins je istaknuo kako se raduje vraćati u Poreč zbog sjajne atmosfere i povezanosti ne samo sudaca ili organizatora, već i svih plesača, a event nije samo natjecanje već ima i edukativnu komponentu. „Kod ocjenjivanja važan su i stil, talent, koreografija, no najvažnije je da plesač ima onu iskru, da uživa u plesu i to prenosi na publiku“.

Tijekom godine u sklopu plesnih natjecanja DanceStar održava se više od 20 radionica i seminara, a svake godine sudionici imaju priliku pokazati svoje plesne mogućnosti i na DanceStar World Dance Masters Gala nightu, posebnom događanju na kojem se predstavlja 20 odabranih koreografija, prilikom čega se plesači natječu za prestižnu titulu – DanceStar Gala Night pobjednika.

Gala night će se održati 27. svibnja s početkom u 21 sat u gradskoj dvorani Žatika.

Više informacija o natjecanju na http://www.dancestar.org/ ili putem društvenih mreža www.facebook.com/dancestar.world, www.instagram.com/realdancestar.

Sanel Jusić - Foto Umjetnička škola Poreč

Sanel Jusić iz Umjetničke škole Poreč u finalu Guitar Art Festivala u Beogradu

korona zbor umag

Više od 600 pjevača na 7. Festivalu FAKS u Vrsaru, Poreču, Rovinju i Pazinu