in

SPAŠAVANJE ŽIVOTINJA NIJE JEFTIN SPORT – Evo koliko veterinarski i ostali troškovi koštaju porečke SOS Šape kojima donacije građana život znače

Paloma je nedavno sretno udomljena

Spašavanje životinja nije „jeftin“ sport – prvo mjesto svakako zauzimaju veterinarski i troškovi smještaja životinja, kažu u porečkoj udruzi za zaštitu životinja SOS Šape.

-Naša udruga uspijeva, u suradnji s gradovima i općinama, osigurati da se Zakon poštuje, pa je tako i većina troškova podmirena od strane jedinica lokalnih samouprava. Međutim, postoji niz troškova koje općine i gradovi nisu obavezne plaćati – oprema i igračke za pse, grickalice za trening, benzin i cestarine, telefonski računi (benzin, cestarine i telefon u cijelosti plaćaju naši volonteri iz vlastitih prihoda), plaćeni oglasi, kao i svi troškovi za spašavanje vlasničkih pasa i maca koji nemaju pravo na sklonište jer bi se o njima trebali brinuti vlasnici, ali to ne mogu ili ne žele, za što koristimo donacije i sredstva prikupljena na aukcijama i štandovima, pišu iz ove udruge.

A ti troškovi ponekad dosegnu i 100.000 kuna godišnje!

-Naša udruga radi isključivo u skladu s propisima ove države, slijedi najbolju veterinarsku praksu u spašavanju životinja, želi biti transparentna i paziti na svaku kunu koju donirate. Donacijske kasice koje su postavljene na nekoliko mjesta otvaraju se komisijski, novci se broje, sastavlja se zapisnik i blagajnička uplatnica. Jednako tako je i s prihodima od štandova, donacijama u gotovu novcu, računima u banci… Svaki donator ima pravo uvida u naše poslovne knjige kada god to zaželi i može provjeriti je li njegova donacija registrirana i pravilno utrošena.
Veće račune i troškove objavljujemo, a financijske izvještaje redovno predajemo u FINU, pojašnjavaju iz SOS Šapa.

Dodaju da bez donacija ljubitelja životinja sve ovo ne bi mogli.

-Bez vas koji donirate stvari, opremu, hranu, dekice i plahtice, novac, pečete kolače… Bez vas bi tolike životinje ostale na cesti, pregažene, nezbrinute. Bez vas ovaj svijet bi bio tužan i zao. Zato vam HVALA što nas podržavate i osiguravate da možemo raditi više i bolje, poručili su iz ove udruge.

Foto Facebook SOS Šape

U planu i Poreč: EUROSPIN namjerava u Hrvatskoj otvoriti 100 trgovina, ali na tom ga putu koče neočekivani problemi…

VRSAR: U subotu zatvaranje KIPARSKE ŠKOLE MONTRAKER