in

Spektakl u Istri: More ljudi usidrilo se za klapu Rišpet u Raklju

Foto Loris Zupanc

Sinoć se u uvalu Luka morem i kopnom spustilo preko 3.500 ljubitelja klapske pjesme na očekivano spektakularan nastup klape Rišpet, koja se uvijek rado vraća Raklju. Ideja da klapa pjeva s broda rodila se 2020. godine, u doba Covid restrikcija, kada se nije htjelo odustati od tada još potrebnije pjesme i druženja na sigurnoj udaljenosti (s brodica), pokazala se jako dobrom, jer iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja. Raspoložena publika na brodicama, supovima, luftićima, na plaži, obalnim puteljcima i stijenama s oduševljenjem je dočekala klapu Rišpet. Dečki su zaista stvorili prekrasan štimung a publika ih je pratila i emotivno uzvratila. „Kad je pošla ća”, „Reći ćeš mi fala”, „Šta mi ljube oćeš kazat”, „Prsti zapleteni”, „Mislim samo na te”, „Sunce mi od tebe dolazi”, „Projdi mojon kalon”, „Kada ljubav dvije duše spoji”, „Lipo mi je tu”… i još mnoge druge dobro nam znane pjesme pjevale su se iz srca i duše. Plesalo se, grlilo, plivalo, kupalo, plutalo – uživalo na najjače.

Foto Loris Zupanc
Foto Loris Zupanc

Sredinom koncerta priređen je bogati vatromet na moru i dodatno začinio atmosferu.

„Takav se koncert, doživljaj i emocije zauvijek pamte! I najbolja su promocija naše destinacije u svijetu,” izjavila je Maja Bizjak, direktorica Turističke zajednice Općine Marčana.

Foto Loris Zupanc
Foto Loris Zupanc

Turistička zajednica Općine Marčana i Općina Marčana zahvaljuju se publici na poštivanju sigurnosnih protupožarnih mjera te strpljenju i oprezu u cestovnom i morskom prometu. Posebna zahvala ide DVD-u Marčana na čelu s Klaudijom Knapićem, Robertu Varešku (Krnica Boat Excursion) na prijevozu, Alenu Buršiću na svemu, Gringu (obrt Nikolina) na čijem se brodu svake godine održava koncert, Zoranu i Hansu na spektakularnom vatrometu, Lorisu Zupancu na fotografskom praćenju i svim mještanima i prijateljima Raklja koji se trude da sve prođe u redu i da prenesu najljepšu turističku razglednicu svoga kraja.

Foto Loris Zupanc
Foto Loris Zupanc
Foto Loris Zupanc
Foto Loris Zupanc

Savez folklornih društava Istarske županije

Smotra narodne glazbe i plesa Istre večeras, 12.8., u Krasici

trgovina dućan butiga ilustracija unsplash

Popularni slatkiš povučen iz prodaje. Postoji rizik od gušenja