in

SPORT FEST od petka u Poreču: Bogat program, gosti iznenađenja, olimpijci, Red Bull BMX nastupi…

Loris Peršurić i Alan Balen - Foto Tanja Kocijančić

Danas je u dvorani Žatika održana tiskovna konferencija na kojoj su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i izvršni direktor Sport Festa Alen Balen predstavili program ovogodišnje konferencije, sajma i sportskih natjecanja.

dinking devils dolaze na sport fest 2021
Dunking devils dolaze na Sport Fest 2021.

Jubilarno peto izdanje Sport Festa počinje svečanim otvaranjem u dvorani Žatika 15. listopada u 11 sati, nakon kojeg će se dodijeliti JUMP nagrade u 7 kategorija za doprinose i ostvarenja u sportu pojedincima, klubovima, organizacijama i gradovima. Zatim počinje konferencija, otvara se sajamski prostor s velikim brojem izlagača sportskih aktivnosti i opreme, a kreću i razni sportski događaji. Sport Fest završava u nedjelju, 17. 10. 2021. Ulaz na sajamski dio slobodan je i otvoren od 10 do 19 sati u petak i subotu, odnosno do 17 sati u nedjelju.

Ovom prigodom je gradonačelnik Peršurić izjavio: “Znam da imamo puno manifestacija koje se napokon vraćaju u naš grad i puno njih odgovara upravo Poreču i identitetu našeg grada. No, kao grad koji živi sport, grad koji ima jako veliki broj registriranih sportaša profesionalaca i rekreativaca, grad koji ima jedno igralište na otprilike 200 stanovnika, dok je nacionalni prosjek jedno na 800, grad sa 6 javnih dvorana, dvije privatne, bezbroj teniskih i drugih sportskih terena, s nogometnim kampusom u izgradnji…mislim da se možete složiti da je Sport Festu mjesto upravo tu, u Poreču. Zato hvala organizaciji koja se ponovno vratila u Poreč, koja je tu bila i lani kad gotovo nije ni bilo manifestacija. Rekao bih da je ovo idealna manifestacija za sve generacije jer ima vrlo mnogo dobrih predavanja i gostovanja, ali je i ponuda sportova izuzetna.”

Alan Balen, izvršni direktor Sport Festa dodao je: “Zahvaljujem se našim domaćinima i partnerima na kontinuiranoj i vrhunskoj podršci. Veliko nam je zadovoljstvo da smo opet u Poreču za već peto izdanje Sport Festa na kojem možemo istaknuti cijeli niz odličnih konferencijskih predavača kao što su Zlatko Mateša, Siniša Krajač, Tin Srbić, Ana  Đerek, Igor Boraska, Danijel Šaškin, Dubravko Šimenc, Nikola Pilić, Hrvoje Horvat, Martin Sinković i još mnogi drugi. Uz ovo, čeka nas vrlo bogat sajamski dio, cijeli niz atraktivnih natjecanja odnosno aktivnosti koje uključuju Run Fest utrku, crossfit i body building natjecanja, dodgeball utakmice, hrvatski lacrosse kup, flying disc, obaranje ruku, plesno natjecanje, freestyle nogomet i još mnogo toga.”

Uz sve navedeno i ove godine održat će se uzbudljivi Red Bull BMX nastupi dok je petak navečer rezerviran za popularnu predstavu “Samo preko njega mrtvog” Renea Bitorajca i Jana Kerekeša koja će se održati u Žatici tako da će definitivno biti događanja za sve ukuse.

Program je izuzetno bogat i što sve nudi tijekom iduća tri dana pogledajte n sportfestporec.com

premijer andrej plenković

Plenković: Ograničit ćemo cijenu benzina i dizela

spremnici kontejneri usluga

Podjela spremnika za odvojeno sakupljanje otpada u Višnjanu – Donosimo raspored