in

Sretan Majčin dan!

Ilustracija Pixabay/Pexels

Drugu nedjelju u svibnju obilježava se Majčin dan. Stoga svim majkama želimo sretan njihov dan i da im život bude ispunjen veseljem i radošću!

Majčin dan je dan koji se slavi u čast majki i majčinstva, te se u većini zemalja obilježava svake druge nedjelje u svibnju od 1914. godine. Sve je započela Amerikanka Ann Maria Reeves Jarvis, u gradiću Grafton u Zapadnoj Virginiji na drugu godišnjicu smrti njene majke.

U lokalnoj crkvi podijelila je bijele karanfile drugim majkama i ženama i na taj način izrazila ljubav prema preminuloj majci Ann Marie Reeves Jarvis, koja je bila velika i životna inspiracija za žene diljem Amerike.

Posvetila se i inicijativi za osnivanje službenog državnog praznika u čast majki, pišući pisma političarima, gospodarstvenicima, svećenicima i ženskim udrugama. Već 1909. majke su u 45 država SAD-a slavile Majčin dan. Tako su majke diljem svijeta dobile svoj dan, koji možemo slobodno nazvati i – Danom života, piše portal Narod.hr koji na sljedećem linku objavljuje i povijest obilježavanja ovog dana u Hrvatskoj https://narod.hr/dom-i-obitelj/drage-majke-sretan-vam-i-radostan-majcin-dan-2

Ilustracija Policijska uprava istarska

Detalji stravične nesreće: Poginula braća i sinčić suvozača

Foto Adaoaalves za Pixabay - Ilustracija harmonika

U Poreču u ponedjeljak počinju 15. Dani harmonike