in

SV. PETAR U ŠUMI: Stotinjak uzoraka na ocjenjivanju za manifestaciju “S klobasicom u EU”

Foto Općina Sv. Petar u Šumi

U sklopu projekta „S klobasicom u EU“ u petak 18. ožujka održat će se drugo izdanje „Dani hrvatskih kobasica i salama“, a kojemu već ove subote u Hrvatskoj kući od kobasica u Sv. Petru Šumi prethodi ocjenjivanje. Na tanjurima sedmeročlanog žirija očekuje se stotinjak uzoraka kobasica i salamina iz cijele države. Odličja će se dijeliti u sedam kategorija: istarska kobasica, slavonska kobasica, kulenova seka, istarska kosnica, salame (razne tradicionalne i salamini), salame i kobasice od divljači, specifične kobasice (od mesa s raznim dodacima: tartufi, voće, sir, med, orasi, začinsko bilje, lješnjaci…).

Foto Općina Sv. Petar u Šumi ocjenjivanje kobasica
Ilustracija – Foto Općina Sv. Petar u Šumi

Na natjecanju sudjeluju registrirani proizvođači, dok ocjenjivački tim čine hrvatski stručnjaci za kobasice i salame, te gosti iz susjedne Slovenije, svi vrsni senzorni analitičari, tehnolozi, doktori znanosti. Načelnik Općine Sv. Petar u Šumi, ujedno i predsjednik stručnog žirija Mario Bratulić ističe kako će konkurencija biti jaka.

Organizaciju potpisuje Međunarodni sajam „S klobasicom u EU“ i Europski savez salamera i kobasara (ESSIK). Svi osvajači nagrada bit će nagrađeni prigodnim diplomama i medaljama, a šampioni posebnim statuama i vrijednim nagradama sponzora. Uzorke je moguće predati u zgradi Općine do petka 11. ožujka do 15 sati, priopćeno je iz Općine Sv. Petar u Šumi.

Predsjednik žirija Mario Bratulić - Foto Općina Sv. Petar u Šumi
Predsjednik žirija Mario Bratulić – Foto Općina Sv. Petar u Šumi

dino kozlevac aleksandar stojanović

U petak u Istri malo novozaraženih, izliječenih i hospitaliziranih

VAŽAN DAN ZA POREŠTINU: Stigla vatrogasna platforma za gašenje požara i spašavanje ljudskih života s velikih visina