in

VAŽAN DAN ZA POREŠTINU: Stigla vatrogasna platforma za gašenje požara i spašavanje ljudskih života s velikih visina

Foto Tanja Kocijančić

U uvali Peškera u Poreču jutros je predstavljena nova vatrogasna platforma Javne vatrogasne postrojbe Poreč – Centra za zaštitu od požara Poreč.  

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Vatrogasna platforma namijenjena je za gašenje i spašavanje na visini,  te za intervencije gašenja i spašavanja na visokim objektima i objektima velike tlocrtne površine, poput shopping centara, a koristit će se i za druge tehničke intervencije na visini kao što su saniranje objekata, krovišta te uklanjanja grana i drveća nakon vremenskih ili drugih nepogoda i nesreća. Također, platforma je namijenjena za spašavanje unesrećenih s visina.

Platforma je vrijedna 1.500.000 kuna i financirana je namjenskim sredstvima Područne vatrogasne zajednice Poreč. U postupku nabave vatrogascima su pomogle stručne službe Grada Poreča. Radi se o rabljenom vozilu, naglasio je zapovjednik porečkog JVP-a Denis Matošević, koje je servisirano i u cijelosti uređeno za njihove potrebe. Takva nova platforma inače košta 8 milijuna kuna.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Porečki vatrogasci su predstavili rad platforme što su pratili okupljeni čelnici Grada Poreča i općina Poreštine, građani i mnoštvo djece iz vrtića kojih je to najviše razveselilo.

-Važan je ovo dan za vatrogasnu postrojbu Poreč jer su nam se napori i nastojanja u proteklih pet godina konačno ostvarili. Sretan sam i ponosan što smo dobili ovo vozilo, koje je nabavljeno rabljeno u Austriji i kompletno je servisirano je i obnovljeno. Pomogao nam je Grad Poreč u javnoj nabavi vozilo pa smo ga uspjeli nabaviti u samo tri mjeseca, naglasio je zapovjednik Matošević.

platforma vatrogasci poreč
Foto Grad Poreč

Matošević je naglasio da je platforma rađena na podvozju Mercedes Econic 1828L, nadogradnja je marke Bronto Skylift TLK 23-12, te ima teleskopsku hidrauličnu polugu. Vozilom se može upravljati daljinskim upravljanjem. Radna visina doseže do 35 metara, a kako se često ne može stati odmah do objekta na kojem treba, primjerice, gasiti požar zbog parkiranih automobila – radna visina mu je oko 25 metara. Nosivost radne košare je 325 kilograma

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić izrazio je također veliko zadovoljstvo.

Foto Grad Poreč platforma vatrogasci
Foto Grad Poreč

-Sad možemo reći da su vatrogasci kompletno opremljeni najsuvremenijim vozilima i vrhunskom opremom. To je deseto vozilo u nizu koje je nabavljeno, a samo ih je pet višemilijunske vrijednosti nabavljeno u zadnje vrijeme. Osim tih pet nabavili smo i dodatnu opremu za poplave preko jednog EU fonda preko Grada Poreča. Ovo je lijepi završetak ove nove serije nabavke nove opreme. Možemo biti mirni i sigurni dugo vremena na cijeloj Poreštini, naglasio je Peršurić poželjevši vatrogascima što manje posla.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

ocjenjivanje kobasica mario bratulić sveti petar u šumi

SV. PETAR U ŠUMI: Stotinjak uzoraka na ocjenjivanju za manifestaciju “S klobasicom u EU”

Boris Miletić - Foto Istarska županija

Miletić: Bespravna gradnja uzela maha jer zakonodavni okvir nije dobar