in

TAR: Škola dobila bespovratna sredstva za „Zelenu učionicu“ – Hotel za kukce, biljke i labirint za šetnju

Škola u Taru - Foto Tanja Kocijančić

Osnovna škola Tar-Vabriga dobila je na natječaju Zaklade Istra za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ bespovratnih 22.870,47 kuna za uređenje „Zelene učionice“. Na natječaju su se mogle javiti udruge, ustanove i mjesni odbori s područja članova Fonda gradova i općina.
Projektom će se urediti zelena površina, koja se nalazi odmah do škole i igrališta, kroz ugradnju solarnih svjetiljki, izradu drvenih klupa i stolića, postavljanje drvene sjenice te izradu vertikalnih drvenih podloga za sadnju medonosnih biljaka. Učenici će sudjelovati u kreiranju manjih labirinata za opuštajuću i usmjerenu šetnju, izradi kućice za ptice i edukativne ploče o pčelama i figurama pčela te hotela za kukce. Kroz aktivnosti će se urediti poseban didaktičko metodički kutak za djecu s posebnim potrebama, napisala je Zaklada prigodom objave rezultata natječaja.

Mali vrt koji će postati
Mali vrt koji će postati “Zelena učionica”

Kako je do te ideje došlo pitali smo ravnateljicu OŠ Tar-Vabriga Andreu Baksa koja je rekla da se projekt pripremao zapravo dulje vrijeme i čekali su povoljni trenutak, odnosno objavu odgovarajućeg natječaja, a na poticaj općinske uprave. S dobivenim sredstvima su izuzetno zadovoljni, a osim nje koja je zaslužna za ideju, istaknula je da su realizaciji projekta doprinijele kolegice – knjižničarka Lorna Velenik Žufić, učiteljica prirode i biologije Helena Matijaš Škutin, tajnica Klaudija Jehnić i računovotkinja Danijela Fabretti. Bio je to pravi timski rad, jer su svi zajedno dali svoj obol pripremi dokumentacije za projekt.

Pozvani su na službeno predstavljanje u vrtić, a projekt su prijavili skupa s udrugom Trijade iz Tara. Nakon toga projekti su krajem svibnja prijavili projekt na natječaju.

Od početne ideje, pa smo stali, a onda u kratkom roku ostvarili. Uvijek treba imati spreman projekt pa kada dođe prilika, prijaviti i zatražiti sredstva. Isplati se biti uporan, kazala je ravnateljica i najavila da će “Zelenu učionicu” opremiti i urediti do kraja godine.

Foto Gradska knjižnica Poreč

POREČ: “Prije mora do Marafora” uz SF&F Mordele

funtana kino na plaži srpanj 2022 foto tanja kocijančić

U srijedu u Funtani kino na plaži uz Evu Longoriju i “Bez signala”