in

TAR: Škola potpisala ugovor sa Zakladom za “Zelenu učionicu”. Stižu bespovratna sredstva

Stojnić, Baksa i Može - Foto Tanja Kocijančić

Osnovna škola Tar-Vabriga dobila je na natječaju Zaklade Istra za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ bespovratnih 22.870,47 kuna za uređenje „Zelene učionice“. Na natječaju su se mogle javiti udruge, ustanove i mjesni odbori s područja članova Fonda gradova i općina. Jučer su u općinskoj upravi u prisustvu načelnika Nivija Stojnića ugovor o dodjeli sredstava potpisale ravnateljice Zaklade Helga Možé i OŠ Tar-Vabriga Andrea Baksa. Svi su izrazili zadovoljstvo što je škola dobila sredstva kojima će se urediti hvalevrijedan projekt za učenike i zajednicu.

Mali vrt koji će postati
Mali vrt koji će postati “Zelena učionica”

Ove je godine Općina Tar-Vabriga prvi put uplatila u Zakladin Fond gradova i općina 5.000 kuna i odmah je jedna udruga dobila sredstva. Na području ove općine ima 25 registriranih udruga, pa se u općini nadaju da će se iduće godine prijaviti više njih za dobivanje sredstava.


Projektom će se urediti zelena površina, koja se nalazi odmah do škole i igrališta, kroz ugradnju solarnih svjetiljki, izradu drvenih klupa i stolića, postavljanje drvene sjenice te izradu vertikalnih drvenih podloga za sadnju medonosnih biljaka. Učenici će sudjelovati u kreiranju manjih labirinata za opuštajuću i usmjerenu šetnju, izradi kućice za ptice i edukativne ploče o pčelama i figurama pčela te hotela za kukce. Kroz aktivnosti će se urediti poseban didaktičko metodički kutak za djecu s posebnim potrebama, napisala je Zaklada prigodom objave rezultata natječaja.

Više o ovom projektu i kako je do njega došlo pročitajte u našem članku na linku https://www.istriaterramagica.eu/novosti/zanimljivosti/tar-skola-dobila-bespovratna-sredstva-za-zelenu-ucionicu-hotel-za-kukce-biljke-i-labirint-za-setnju/

Foto Policijska uprava istarska

Taksist uhvaćen kako vozi pijan i bez dozvole

U Ravnoj Gori završio Vratarski kamp Cotić-Starčić – Polaznici stigli iz tri države