in

TAR: Treći singl mlade kantautorice Marei predstavljen live u Zagrebu

Marei je ime mlade istarske glazbenice i autorice Marine Žužić, koja u je u proteklih godinu dana krenula u stvaranje vlastite autorske glazbe zajedno s glazbenikom i autorom Danijelom Damjanovićem. U ponedjeljak, 24. veljače, u Zagrebu se održala i live premijera njihovog trećeg singla „Ne budi me“ koji zajedno s ostalima čeka svoje mjesto na nadolazećem albumu.

„Ne budi me“ se najbliže može objasniti kao retro pop balada, pomalo apstraktna i vrlo sanjiva, a sav taj dojam pojačava i spot koji prati pjesmu. Spot je izniman, drugačiji i na najbolji način ističe osjećaj pjesme. Cijeli spot je snimljen na green screenu te su u postprodukciji, na pozadinu, dodani elementi urbanih fotografija, kolaža, crteža i raznih drugih efekata. Na taj je način oblikovan konačni vizualni identitet spota koji je animiran u šarenu razglednicu Mareinog unutarnjeg svijeta.

“Ne budi me je pjesma kojom sam samu sebe iznenadila. Ne zato što je glazbeno nešto što od sebe ne bih očekivala, već zato što smo prije godinu dana napisali tekst koji tek sada zapravo u potpunosti shvaćam. Iako nije napisana s tom idejom, pjesma Ne budi me zapravo vrlo realistično prikazuje moj svijet mašte i onoga što ja volim reći da su moje životne iluzije. Tako ih gradim i očekujem od svog okruženja da se ponaša onako kako ja zamislim, i nikako ne volim kad me se iz tog stanja iluzije budi. Ne budi me je jednostavna pjesma, nema u njoj ništa skriveno, a spot je pokazao upravo taj svijet koji nigdje ne postoji, osim u meni!”, rekla je Marei.

Marei nastavlja raditi i dalje, te sprema razne stilove kroz koje će svoju glazbu prezentirati publici, a „Ne budi me“ poslušajte i pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=lNQafwZYGKs.

Ugledni znanstvenik IVAN ĐIKIĆ dao vrlo korisne upute što činiti kod pojave koronavirusa

ZLATNI ZUB: Porečko kazalište 13. put ispunit će smijeh i pljesak