in

TAR: Velik doček za učenice – svjetske prvakinje u plesu koje su se vratile iz Brazila

Foto Tanja Kocijančić

„Zlatne“ učenice sedmog razreda Osnovne škole Tar-Vabriga vratile su se u ponedjeljak popodne iz Brazila sa svjetskog prvenstva Gimnazijada, koja se održalo u gradu Rio de jćaneiro. Dočekali su ih roditelji, prijatelji, učenici, učitelji i građani koji su ih čekali pored škole. Bilo je bučno, veselo i emotivno, što sve možete pogledati na našoj Facebook stranici. Sviralo se, skandiralo i pljeskalo djevojkama koje su oko 16 ssati stigle iz Venecije, gdje su s pratnjom sletjele pa onda krenule autobusom put Tara.

Podsjetimo – Učenice iz Tara Lucija Ljuština, Lara Brčić, Nika Brčić, Eva Radinović, Rea Biogradlija i Sara Jakovljević osvojile su prvo mjesto u umjetničkom plesu na ISF Gimnazijadi U15 2023. u Brazilu koje se odvijala proteklih dana. Tarske učenice nastup u Brazilu zaslužile su pobjedom na državnom prvenstvu. Osim njih, u Olimpijskom su parku 24. kolovoza nastupile na prvom Svjetskom školskom prvenstvu u sportskom plesu i učenice Osnovne škole Ljubo Babić Jastrebarsko koje su osvojile srebro u hip hopu.

„Konkurencija nas je iznenadila, pogotovo nakon prvih treninga – ova medalja je veliko veselje i iznenađenje za sve plesačice u ekipi. No nakon državnog u školskom sportu, bile smo spremne nastupiti najbolje što možemo za Hrvatsku“,rekle su Lara Brčić i Sara Jakovljević iz OŠ Tar Vabriga.

Učenice 7.r. Eva, Rea, Lucija, Nika, Lara i Sara, plesni dijamanti, talentirane, marljive, uporne, kreativne uz podršku roditelja, mentora Hrvoja Paića i ravnateljice Andree Baksa koja nam je izjavila sljedeće:

Uvjerene da trebaju ići u daleki Brazil I nada da će uspjeti, uz podršku roditelja, u organizacijsku bitku oko puta u Brazil i traženju financijskih sredstava krenule su tajnica škole i ja te roditelji. Početna financijska potpora stigla je prvenstveno od Općine Tar – Vabriga i TZO-a, a kasnije i brojnih ljudi I tvrtki, udruga i pojedinaca kojima smo se obratili na sve moguće načine, pozivima, mailom, privatnim putevima….Hvala i pratnji djevojkama u Brazilu za skrb i brigu oko njih. Hvala svim sponzorima i dobrim ljudima koje su djevojkama omogućile osvajanje svjetskog plesnog podija, kazala je ravnateljica.

Na sljedećim linkovima pogldajte videa i fotografije:

https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid0ihziYfpNy49KbfYiBnR7LQ6da4REN7ccqbDfYVLNRwMVJnGSpEH9g3EWeu2xsgcFl

https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid034dSNauesXTK93uGC1XZjaBcPqWS1yvdUdq9VfmJ2BbQy1hkpjWGEDGUktqpPpHgJl?notif_id=1693233131080586&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Ilustracija - Foto Marek Studzinski za Unsplash benzinska postaja tankanje

Opet poskupljuje gorivo od utorka. Ovo su nove cijene

Foto TZ Funtana - Antonella Malis

Večeras, 29.8., u Funtani večer filmske glazbe uz koncert Antonele Malis i Vladimira Babina