in

Tarski učenici na sajmu robotike – Dan za pamćenje

Foto OŠ Tar-Vabriga

Učenici šestih i osmih razreda Osnovne škole Tar-Vabriga u organizaciji učitelja informatike Ivane Tonković, Mihajla Obranovića i Klaudije Mirjanić te u pratnji razrednice šestaša Tiane O. Knezoci krenuli su 16.listopada na terensku nastavu u Zagreb. Učenici su u Klovićevim dvorima imali priliku posjetiti jedinstveni sajam robotike i uživati u izumima suvremene tehnologije. Izložba traje do 15. prosinca.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Na izložbi se može vidjeti najnoviji razvoj humanoidnih robota, skupocjene, probne robotske igračke, transformatori, nogometna lopta na daljinski, robot za utovar, crtanje robotskih ruku, 3D printeri, originalne filmske relikvije kao što su Iron Man, R2D2, Terminator, C3PO i mnogi drugi koncepti robota, životinje roboti i izvanredne inovacije vezane uz digitalnu kulturu, pa čak i koncept robota koji hoda Marsom. Na vremenskom zidu prikazuju se kako su roboti evoluirali i također se može  vidjeti što robota čini boljim od čovjeka

Posjet izložbi trajao je i duže od predviđenog, jer su učenici uživali u posljednjem dijelu izložbe – 4D avanturi raznih pozadinskih sadržaja. Bila je to prigoda i za šetnju metropolom, gdje su posjetili katedralu i Trg bana Jelačića.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Foto Sportska zajednica Grada Poreča

POREČ: Predavanje sportskog psihologa dr. sc. Borisa Balenta

Foto OŠ V. Nazora Vrsar

VRSARSKI učenici osvojili medalju na Županijskom natjecanju iz stolnog tenisa