in

Tisuće na TURISTIČKOJ FEŠTI u Taru – Indira, Klapa Rišpet i utrka tovara u kojoj su najbolji bili Radin i Cherry

Indira u Taru - Foto Antonio Paljuh za TZ Tar-Vabriga

Najdugovječnija manifestacija na području Poreštine – Turistička fešta u Taru, koja svoje korijene vuče još iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća – i ove je godine prvog vikenda u rujnu privukla na tiusće posjetitelja iz cijele Istre i puno turista. Nakon dvije godine pauze zbog pandemije mnogima najdraža fešta vratila se u punom sjaju i to još bogatija, jer se prije subote i nedjelje kada se odvijao glavni program održala još jedna nova fešta. Naime, dok su proteklog vikenda pravi mamci za posjetitelje bili energična Indira Forza, bivša pjevačica Colonije u subotu, te u nedjelju, kao šećer na kraju, klapa Rišpet, prije toga je održan trodnevni 1. Street Food Festival MangiaTorre.

Foto Tanja Kocijančić
Nagrade najboljima u utrci magaraca – Foto Tanja Kocijančić

To je donijelo novu ponudu u Tar, ali i svaku večer drugog izvođača. Pa su se tako uz popularne hamburgere na više načina koji su pripremani na food truckovima posjetitelji zabavljali uz Mineu, Abba Tribute Band i Šajetu. To je bila uvertira u Turističku feštu koja je obilovala raznim zabavnim i sportskim sadržajima.
A jedan od najpopularnijih događanja je svakako utrka magaraca koja je mnoštvo ljudi privukla u nedjelju popodne na tarske ulice gdje su se natjecale ovog puta isključivo – magarice. Pobjednik je ponovno bio Antonio Radin iz Radina kod Umaga s tovaricom Cherry. Radin je osvojio pršut, a nagrade su dobili i drugo i trećeplasirani, koje im je predala direktorica TZ-a Sanja Žužić. Oni su bili Manuel Capolicchio s Giovannom iz Galižane i Marko Šorgo iz Umaga s magaricom Karolinom.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

U subotu i nedjelju bilo je svega pa je program obuhvatio boćarski i nogometni turnir te natjecanje u gađanju glinenih golubova. Pripremljen je i atraktivan program za najmlađe s nastupom pjevača iz cijele Istre iz udruge “Mali veliki mikrofon”.
Tijekom dvodnevne manifestacije uvijek aktivne bile su članice udruge „Valsanta“, koje su pripremale fritule i prikupljale donacije za sumještatnina kojem treba liječenje i operacija. Na štandovima nije manjkalo domaćih specijaliteta, a u glavnoj ulici bio je i sajam domaćih proizvoda „Domaće je najbolje“ kao i štandovi s autohtonim istarskim suvenirima i proizvodima.

Energična Indira - Foto TZ Tar-Vabriga - Antonio Paljuh
Energična Indira – Foto TZ Tar-Vabriga – Antonio Paljuh

Ulicama su svirali i Veseli mužikanti, lokalni obrt Total art demonstrirao je proces izrade keramike, nastupio je i porečki USB sa svojim programom, dok su najmlađe uveseljavali zabavljači i atraktivne leptirice na štulama, te Cirkeros Cirkus. Spomenimo da su publiku prije Indire zabavljali članovi Laguna benda, a Funbox band je atmosferu zagrijao prije klape Rišpet. Bila je to fešta za sve generacije i ukuse.

Više fotografija pogledajte u našim galerijama na Facebook stranici https://www.facebook.com/istraterramagicanews

Energična Indira - Foto TZ Tar-Vabriga - Antonio Paljuh
Energična Indira – Foto TZ Tar-Vabriga – Antonio Paljuh
Turistička fešta 2022. - Foto TZ Tar-Vabriga - Antonio Paljuh
Turistička fešta 2022. – Foto TZ Tar-Vabriga – Antonio Paljuh
Foto TZ Tar-Vabriga - Antonio Paljuh
Foto TZ Tar-Vabriga – Antonio Paljuh

U Funtani u utorak koncert Trija Veljak i Vladimira Babina

Prvašići u školi u Vižinadi

VIŽINADA: Nova školska godina za 11 prvašića