in

TURISTIČKA FEŠTA U TARU donosi koncerte Indire i klape Rišpet, te prvi put festival MangiaTorre

Foto Tz Tar-Vabriga - Indira i Minea

Tar će od 31. kolovoza do 4. rujna postati centar dobre zabave i neodoljive gastronomske ponude, a ako je suditi po odličnim turističkim rezultatima, uzevši u obzir sve jaču promociju destinacije te samih događanja kroz krovni naziv Feel, početkom rujna neće nedostajati niti turista. Uvertira u poznatu Turističku feštu bit će street food festival pod originalnim imenom MangiaTorre koji će se održati tri dana uoči Turističke fešte.

-Sredinom sedamdesetih godina turistička fešta se po prvi puta održala u Taru te je  jedna od najdugovječnijih i najposjećenijih fešti u Istri. Povod prve održane fešte bio je završetak turističke sezone i svojevrsna zahvala turistima koji su boravili na našem području i od tada se ona održava u skoro nepromijenjenom formatu sve do danas, ističe Sanja Žužić, direktorica Turističke zajednice Tar – Vabriga. 

Foto TZ Tar-Vabriga - Arhiv - Utrka tovara
Foto TZ Tar-Vabriga – Arhiv – Utrka tovara

Turistička zajednica koja je i organizator događanja, može itekako biti zadovoljna ovogodišnjim turističkim rezultatima koji su na razini rekordne 2019. godine te činjenicom da je TZ Tar-Vabriga već krajem srpnja ostvario milijunto noćenje čime se svrstao uz bok prestižnih hrvatskih destinacija. Trenutno u ovoj općini boravi oko 20.000 gostiju, a izvrsna je popunjenost svih smještajnih objekata, pogotovo kampova u koje se posljednjih godina značajno ulagalo. 

Posljednjeg dana kolovoza počinje Street food festival MangiaTorre na čijem će se meniju naći čak 19 različitih jela koja će se pripremati na tri pozicije. Za dobru zabavu bit će zaduženi Minea, Abba Real Tribute Band i Dražen Turina Šajeta, što će biti odlična uvertira u Turističku feštu čiji će dvodnevni program obilovati zabavnim, kulturnim, sportskim i gastronomskim programom. Turistička fešta poznata je i po tradicionalnoj utrci magaraca koja ni ove godine neće izostati te prezentaciji autohtonih istarskih djelatnosti i suvenira. U subotu će se za odličnu atmosferu pobrinuti Indira ex Colonia te Laguna Band, a u nedjelju klapa Rišpet i Funbox Band.

-Ove smo se godine pobrinuli za nikad raskošniji ljetni program skrojen za sve uzraste i sve one željne dobre zabave i to pod krovnim nazivom FEEL – Tar-Vabriga – Torre-Abrega. S nestrpljenjem očekujemo prvo izdanje Street food festivala MangiaTorre te naše popularne fešte. Budući da su turističke najave i za naredni period odlične, vjerujemo da ćemo i u 9. mjesecu privući brojne posjetitelje i goste, a da će tome pridonijeti upravo i ove dvije manifestacije, zaključila je Sanja Žužić.

bicikli bicikl ilustracija policija mup

Ukradeni jako skupi bicikli. Policija savjetuje i upozorava građane i turiste

Nova rasvjeta u Ladrovićima - Foto Grad Poreč

Nova javna rasvjeta u Bonacima, Ladrovićima i na St. Bečić