in

Turneja Dobra energija u Poreču – Kako se udružiti u energetsku zadrugu, kako postaviti solarne panele…

Od 7. do 18. rujna Zelena energetska zadruga na putovanju je Hrvatskom tijekom kojeg gradovima i građanima pomaže razumjeti i iskoristiti potencijal obnovljivih izvora energije. U dva tjedna putovanja posjetit će 10 gradova na kontinentu i obali, te se pobrinuti da građani saznaju sve što ih zanima o pokretanju energetske revolucije u domu i lokalnoj zajednici.

U ZEZ-u vjeruju da za snažniji iskorak prema obnovljivim izvorima energije i održivoj budućnosti treba djelovati zajedničkim snagama. Zato program turneje Dobra energija obuhvaća sve – gradove, građane, predstavnike udruga, poduzeća i drugih organizacija. Na taj način žele osigurati da svaka lokalna zajednica realizira projekte, ideje i poslovne modele prilagođene njenim potrebama i posebnostima.

U Grad Poreč dolaze 15.09.2020. kada će se sastati s ključnim lokalnim dionicima kako bi im pomogli detektirati mogućnosti i oblikovati projekte obnovljivih izvora energija u njihovom grad kroz radionicu Future radar. Cilj radionice je definiranje vizije Grada Poreča u kontekstu klimatsko neutralnog grada, te promjena i akcija koje bi dovele do ispunjavanje te vizije.

U jutarnjim satima građani će imati priliku pridruži se na informativnom štandu gdje će dobiti informacije kako postaviti solarne panele na svoje krovove, udružiti se sa susjedima u energetsku zadrugu i sudjelovati u velikim solarnim projektima u Hrvatskoj.

IPAK SE MOŽE: Grad POREČ uspio eliminirati desetak BANKOMATA iz starog grada – Uskoro kreće i prisilno uklanjanje

IPAK SE MOŽE: Grad POREČ uspio eliminirati desetak BANKOMATA iz starog grada – Uskoro kreće i prisilno uklanjanje

U noći s 8. na 9. lipnja u VIŽINADI: Zaprašivanje protiv komaraca

POREČ: Zaprašivanje protiv komaraca 14. i 15. rujna