in

U Bujama projekcije “Klub ružne djece” i “Nečista krv – Grijeh predaka”

KINO ISTRA BUJE u petak, 1. listopada, organizira dvije besplatne kino projekcije. U 18 sati na programu je nizozemski film “Klub ružne djece” redatelja Jonathana Elbersa a srpski film “Nečista krv – Grijeh predaka” režisera Milutina Petrovića slijedi nakon toga u 20 sati.

Klub ružne djece

“Klub ružne djece” – “Reda mora biti!” slogan je novog predsjednika, koji se ne odnosi samo na uredne ulice. Kada ga jednoga dana pošalju na školski izlet, Paul, koji ima klempave uši, primjećuje da svi njegovi suputnici imaju nešto zajedničko – “ružni” su. Mališani shvaćaju da ih predsjednik želi sakriti od očiju javnosti. Paul se daje u bijeg te uz pomoć Sare, pripadnice “lijepe djece”, osniva pokret otpora i započinje revoluciju.

NEČISTA KRV – GRIJEH PREDAKA” – Film prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava očuvati mir s turskim vlastima, ali i održati vlastiti ugled i utjecaj u Vranju, važnom turskom gradiću u blizini granice s oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslijede na poziciji vođe srpskog naroda, nevolje mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i njegova obitelj.

Novigradski Aminess radnike nagradio s 5.000 kuna

MUP najavio prometnu akciju u cilju zaštite osoba s invaliditetom