in

U Bujama u četvrtak otvaranje izložbe „Volim svoju županiju“ s najboljim fotografijama iz cijele Hrvatske

Hrvatska zajednica županija - Foto Elvis Malagić "Ča išćeš" - Istarska županija

Istarska županija poziva na otvorenje izložbe „Volim svoju županiju u organizaciji Hrvatske zajednice županija i Istarske županije, koje će se održati u četvrtak, 7. rujna 2023. godine, u Kuli sv. Martina, u Bujama, s početkom u 16 sati. Izložbu će otvoriti istarski župan Boris Miletić.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju“ projekt je pokrenut od strane Hrvatske zajednice županija 2016. godine, s ciljem promocije posebnosti svih hrvatskih županija. Najbolje fotografije za 2022. godinu, prema mišljenju stručnog žirija, postale su dio jedinstvene putujuće izložbe na kojoj će građani Istarske županije imati prilike vidjeti detalje, motive i posebnost svakog kraja Hrvatske.

Izložba dolazi nakon objave rezultata foto natječaja kojim se promoviraju ljepote svih hrvatskih krajeva. Prvo mjesto po mišljenju stručnog žirija osvojio je Mirko Hanžeković iz Koprivničko-križevačke županije s fotografijom „Na kraju dana“.

Svi ljubitelji fotografije, bilo da se radi o profesionalnim ili amaterskim fotografima, bili su pozvani da se uključe u priču čiji je cilj bio pokazati detalj, motiv i posebnost svakog kraja Hrvatske.

Fotografije koje ulaze u postav putujuće izložbe birao je stručni žiri na čijem je čelu bila hrvatska profesionalna fotografkinja Mare Milin te predstavnici županija – Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske i Tomislav Pajtlar iz Varaždinske županije. 

Galeriju najboljih fotografija 2023. pogledajte na poveznici:

http://hrvzz.hr/novosti/hrvatska_zajednica_zupanija/najbolje_fotografije_natjecaja_volim_svoju_zupaniju_2023-66555

Crveni križ Poreč ima Dane otvorenih vrata – Obnovite znanje prve pomoći

Istarsko natjecanje u oranju: Najbolji orači Goran Pištan iz Poreča i Igor Ferenac iz Vižinade