in

U čast Danu Grada Poreča: U Galiji otvorena izložba „Cvijeće za naš grad“

Foto Likovna udruga Poreč

U ponedjeljak, 15. travnja 2024., baš na Svjetski dan umjetnosti, otvorena je u Galiji u prostoru Likovne udruge Poreč, izložba posvećena Danu oslobođenja grada Poreča.

Devetnaest članova LUP izložilo je svoje radove na temu cvijeća. Tehnike su raznovrsne, ima tu akrila, ulja, akvarela, fotografija i  kombiniranih tehnika. Iz svega navedenog proizašla je jedna vesela i razigrana izložba posvećena Poreču.

Nakon uvodnih riječi predsjednice Ester Diklić, koja je predstavila radove svih članova,  okupljenima se kratko obratio gradonačelnik Poreča gospodin Loris Peršurić. U svom obraćanju napomenuo je da je izuzetno zadovoljan kada vidi da se gradski prostor dodijeljen LUP na dan grada Poreča 2010. godine aktivno koristi i služi građanima. Poželio je udruzi daljnji uspješan rad uz napomenu da je grad spreman pomoći ukoliko se ukaže potreba. Pročelnica za društvene djelatnosti gospođa Tihana Mikulčić istaknula je kako prati i poznaje djelovanje udruge koja sljedeće godine slavi 20 godina rada.

Prisutnima se obratila i novoizabrana predsjednica Udruge umirovljenika Galija, Milena Peša koja je izrazila nadu u daljnju odličnu suradnju među dvjema udrugama koje dijele prostor Galije.

Članica LUP, Nevija Cvitko, koja se osim slikanjem bavi i pisanjem na čakavštini, pročitala je svoju pjesmu posvećenu gradu Poreču, a atmosferu je prigodnim pjesmama zagrijala Vokalna etno skupina Zajednice Talijana Labinci „Nigrignanum“  pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić.

Po završenom nastupu, autori i ostali posjetioci nastavili su se družiti uz skromni domjenak.

Bio je to tradicionalni doprinos Likovne udruge Poreč proslavi dana oslobođenja našeg grada.

Izložba se može pogledati radnim danom u radno vrijeme Kluba umirovljenika Galija od 9 do 12 sati, saznajemo od predsjednice LUP-a Ester Diklić.

Foto di Alexa da Pixabay trgovina shopping

Pogledajte kako na dan izbora rade trgovine, ljekarne, banke, poštanski uredi…

obrtnici poreč

Skupština Udruženja obrtnika Poreč: Ponovno će se založiti za rad trgovaca nedjeljom