in

Pogledajte kako na dan izbora rade trgovine, ljekarne, banke, poštanski uredi…

Foto Alexa za Pixabay

Dan održavanja parlamentarnih izbora, srijeda 17. travnja, neradni je dan, ali gotovo sve trgovine, centri i trgovački lanci bit će otvoreni. Radit će samo dežurne ljekarne, dok banke neće izvršavati naloge za plaćanja, odnosno prebacit će ih na dan poslije, osim internih plaćanja na račune unutar banke. Neće raditi ni većina poštanskih ureda, piše Novi list.

Galerija Poreč radi uobičajeno.

Konzum Na dan održavanja parlamentarnih izbora, 17. travnja, Konzumove prodavaonice radit će prema posebnom radnom vremenu, obavijestili su iz Konzuma. Usluge dostave i drive-ina bit će dostupne toga dana do 15 sati. Detaljno radno vrijeme svih trgovina Konzuma možete provjeriti ovdje.

Spar i Interspar Trgovine SPAR Hrvatske bit će otvorene tijekom izborne srijede 17. travnja. Na taj će dan SPAR supermarketi i INTERSPAR hipermarketi u cijeloj Hrvatskoj raditi prilagođeno, po nedjeljnom radnom vremenu, piše Dnevnik.hr. Detaljno radno vrijeme njihovih trgovina u srijedu pogledajte ovdje.

Studenac Sve trgovine Studenca na dan izbora 17. travnja radit će prema redovnom radnom vremenu. Radno vrijeme najbliže trgovine možete pronaći na linku.

Kaufland – Na dan održavanja parlamentarnih izbora trgovine Kauflanda radit će prema nedjeljnom radnom vremenu. Kada je otvorena vama najbliža Kauflandova trgovina, pogledajte na linku.

Eurospin – Sve Eurospinove poslovnice radit će na dan izbora 17. travnja. Pevex Pevexovi prodajni centri tijekom izbornog dana neće raditi. Lidlove trgovine radit će prema izmijenjenom radnom vremenu.

Poštanski uredi neće raditi. Dežurna u Poreču je Ljekarna Vita u Kandlerovoj ulici, koja će raditi od 9 do 13 sati i u nedjelju 21. travnja 2024.

Neće raditi ni škole ni vrtići, a u bolnicama će raditi samo hitni odjeli i primat će se samo hitni pacijenti. Pregledi, pretrage i operacije u bolnicama na izborni dan će biti otkazani. Istarski domovi zdravlja objavili su sljedeće: Radi održavanja izbora zakazanih za 17. travnja 2024., ambulante obiteljske medicine neće raditi. Kako bismo osigurali kontinuitet medicinske skrbi, ambulante posebnog dežurstva bit će dostupne za hitne slučajeve. Iznimno za taj dan, ambulanta posebnog dežurstva, koja se inače nalazi u prostoru nuklearne medicine Opće bolnice Pula, premješta se. Nova lokacija bit će u domu zdravlja, na adresi Flanatička ulica 27, soba 18. Ulaz u ambulantu omogućen je sa stražnje strane zgrade, iz Supilove ulice, a radno vrijeme će biti od 8:00 do 20:00. Za pacijente na području ispostave Poreč, lokacija ambulante posebnog dežurstva ostaje nepromijenjena.“

Plaćanja računa

Novi list prenosi da je Hrvatska udruga banaka (HUB) izvijestila da banke za vrijeme održavanja parlamentarnih izbora u Hrvatskoj u srijedu, 17. travnja, neće raditi te pozvala klijente koji imaju ugovorena izravna terećenja da pravovremeno osiguraju dovoljna sredstva na računu kako bi se nalog primatelja uspješno proveo.

U srijedu poslovnice banaka neće biti otvorene za rad s klijentima. Plaćanja između računa koji se vode u različitim bankama (međubankovna plaćanja kod kojih platitelj vodi račun u jednoj, a primatelj plaćanja u drugoj banci) izvršavat će u skladu s općim uvjetima, tj. terminskim planom izvršenja platnih transakcija banaka na neradni dan. Neradni dan neće imati nikakvog utjecaja na izvršenje plaćanja između računa koji se vode u istoj banci, kao što neće imati ni utjecaja na plaćanja platnim karticama i podizanje gotovine na bankomatima, pišu iz Hrvatske udruge banaka.

– Budući da poslovnice banaka 17. travnja neće biti otvorene, pozivamo klijente koji imaju ugovorena izravna terećenja da pravovremeno osiguraju dovoljna sredstva na računu kako bi se nalog primatelja uspješno proveo. Ako platitelj u trenutku naplate izravnog terećenja nema dovoljno sredstava na računu, nalog primatelja će biti odbijen, odnosno neće biti plaćen. U takvoj situaciji daljnji postupak naplate će se regulirati između primatelja i platitelja, poručili su iz HUB-a.

Booktiga Poreč 2022. - S otvaranja u Gradskoj knjižnici

Porečani Noć knjige obilježavaju u znaku šezdesetih i glazbom

Foto Likovna udruga Poreč

U čast Danu Grada Poreča: U Galiji otvorena izložba „Cvijeće za naš grad“