in

U Istri “Lov na filantropsko blago” – Sudjeluju ekipe iz 7 škola, prikupljeni novac donirat će

„Lov na filantropsko blago Pule“ održat će se u petak, 29.09.2023. od 9 sati na Forumu kao dio događaja obilježavanja Tjedna filantropije. Ove godine će u „Lovu na filantropsko blago Pule“ sudjelovati ekipe iz 7 škola: OŠ Monte Zaro Pula, OŠSE Giuseppina Martinuzzi Pula-Pola, OŠ Veli vrh Pula, OŠ Veruda Pula, OŠ Tone Peruška Pula, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, OŠ Centra.

Podsjećamo, „Lov na filantropsko blago Pule“ temelji se na filantropskoj mapi grada Pule – Turističkom itinereru pulskih filantropa koji je Zaklada izradila u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pule i povjesničarom Andrejem Baderom.

Kao i proteklih godina u „Lovu“ sudjeluju ekipe sastavljene od 4 učenika od 5. do 8. razreda uz učitelja-voditelja koje se zadanom filantropskom rutom kreću po užem dijelu centra Pule te odgovaraju na postavljena pitanja i zagonetke „Pulskih filantropa“ koje će utjeloviti glumci Teatra Naranča. Po obilasku svih filantropskih točaka sve ekipe će se okupiti u Areni gdje će zajedno od prikupljenih slagalica morati sastaviti filantropsku rečenicu.

Osim toga, s ciljem poticanja djece na pomaganje u svojoj zajednici, prikupljene novčiće ekipe doniraju jednoj udruzi po izboru djece, priopćila je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra. 

Foto Grad Novigrad - Nova batana za postav zavičajne zbirke

NOVIGRAD: Autentična batana najavljuje završetak radova na uređenju nove kulturno-povijesne zavičajne zbirke

Foto Istarska županija

U Umagu rasprava o turizmu: Agresivna apartmanizacija i smještaj bez dodane vrijednosti urušavaju sve dosad postignuto