in

U Kašteliru održana „Romantična talijanska večer“ – Dobru zabavu ni kiša nije spriječila

Do kraja se mislilo da će se dugoočekivana i pomno pripremana romantična talijanska večer održati u gradskom parku u Kašteliru, no kiša ih je natjerala da promijene mjesto. Srećom, organizator, Zajednica Talijana Labinci, našla je rješenje i za par sati sve premjestila u veliku salu na Dom.

Programu koji su pripremili, osim publike, nazočili su predsjednik Izvršnog odbora Talijanske Unije Marin Corva, predsjednica ZT Vižinada Neda Šainčić Pilato, načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đuliano Petrović, predsjednica ZT Labinci Mirela Gašparini, predstavnici medija i ostali gosti. Zajednica Talijana Labinci zahvaljuje Općini Kaštelir-Labinci na pomoći u organizaciji, Talijanskoj uniji i Vijeću za nacionalne manjine na financijskoj potpori.
Večer je započela nastupom mladih pjevačica Zajednice Talijana Labinci koje su, pod vodstvom Diane Bernobic Sirotić, pripremile nekoliko romantičnih talijanskih pjesama poznatih u cijelom svijetu. Pjevale su:

1. Noemi Turčinović Kovač – Canzone del fiore

2. Noemi Močibob – Quando, quando, quando

3. Evita Kocijančić – Sara’ perche’ ti amo

4. Nikol Močibob – 24 mila baci

5. Paola Kovač Deklić – O forse sei tu

6. Edina Kurtović – Una finestra tra le stelle

Nakon mladih pjevačica nastupila je vokalna etno skupina ZT Labinci, Nigringnanum. Grupa je pod vodstvom Diane Bernobić Sirotić otpjevala nekoliko popularnih romantičnih pjesama iz  prošlosti koje su pjevali naši stari.

Večer se nastavila uz poznati duo Little Whisper, Diana i Patrik su nam otpjevali  prekrasne svevremenske romantične talijanske melodije. U međuvremenu, ZT Labinci sve je prisutne počastila istarskim pršutom, sirom i tradicionalnim lokalnim slasticama. Za lokalno vino se pobrinuo vinar Radoš, za pivo lokalna craft pivovara Castellana iz Kaštelira, a opgeovac Marko Bratović nudio je vlastite originalne koktele.

Organizatori ove večeri Zajednica Talijana Labinci  i Općina Kaštelir-Labinci  nadaju se da će manifestacija postati tradicionalna i da će se barem jednom godišnje održavati romantična talijanska večer.

Ester Diklić

Foto DeguStazione Tar

TAR: Nova ponuda marendi u DeguStazioneu do 3. lipnja

Foto Karate klub Finida Poreč

Tri srebrne i jedna brončana medalja za mlade karatiste porečke Finide