in

U Mutvoranu prvi Wine, Cheese & Honey Stroll za prvi april – Degustacijska šetnja uz istarske delicije

Foto Roberta Radini za Pixabay - ilustracija

01.04.2024. (Uskrsni ponedjeljak) u 11 h iz Mutvorana – Budite prvi na prvom Wine, Cheese & Honey Strollu za prvi april!

I to nije šala, već ugodna degustacijska proljetna šetnja za vinoljupce kroz prirodne i povijesne ljepote Mutvorana, Cokuna, Velikih i Malih Vareški te Šegotića koju organizira Turistička zajednica općine Marčana.

Istražite nove vizure u pratnji lokalnih vodiča i upoznajte ponudu proizvođača s područja općine Marčana. Uzduž pet degustacijskih stanica kušati će se 15 sorti vina, 5 vrsta sira te 3 vrste meda. Po tri vrste nagrađenih vinskih etiketa predstaviti će vina Diković, Kalavojna, Memento, Siljan i Šegota. Uz obilazak farme Stancije Kumparička kušat će se 5 vrsta sira i upoznati rad i život na selu, dok će API Raponja ponuditi kušanje 3 vrste meda u kombinaciji s pršutom, sirom i orasima.

Uz opuštenu šetnju, Ljiljana Miloš i Luka Faraguna provest će posjetitelje 8 km kružnom stazom.

Okupljanje sudionika je kod lože u Mutvoranu s polaskom u 11 sati. Predviđenog trajanje degustacijske šetnje je 3-4 sata.

Kotizacija po sudioniku iznosi 40€. Obvezne su prijave na info@tzmarcana.com ili na telefon 052 823 696, najkasnije do 29.03.2024. u 12 h ili do popunjenja grupe.

Degustacijsku šetnju organizira Turistička zajednica Općine Marčana u suradnji s lokalnim proizvođačima vina, sira i meda. U slučaju kiše, manifestacija se odgađa za naknadni termin.

špina voda

U ponedjeljak 11.3. bez vode Vežnaveri kod Poreča

vrsar

VRSAR: Na javnom savjetovanju odluka o plaćanju zakupnine za turističko zemljište na kojemu su hoteli i turistička naselja