in

U nedjelju DOŽIVI MOTOVUN uz pomoć mletačkog podestata Marca

Turistička zajednica Općine Motovun organizira u nedjelju, 21. lipnja, u 14 sati kostimirani stručni razgled starogradske jezgre pod nazivom “Doživi Motovun”.

Prošećite u pratnji mletačkog podestata Marca koji će u prvom licu ispričati priču o povijesti gradića iz vremena Mletačke republike, koja je Motovunom vladala više od 500 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.

Motovun je pitoreskni srednjovjekovni dragulj iznimno bogate povijesti s najočuvanijim fortifikacijskim sustavom u Istri, a najveći utjecaj na razvoj i današnju vizuru imala je upravo Mletačka republika, koja je ovdje vladala od 1278. do 1797. godine. 

Mletačkog podestata Marca utjelovljuje iskusni turistički vodič Dean Prodan, a kostimirana vođenja “Doživi Motovun” će se održavati svake druge nedjelje sve do sredine rujna.

Razgled Motovuna je organiziran na hrvatskom jeziku, no u slučaju potrebe bit će održano i na engleskom jeziku.

Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Prethodna najava nije potrebna, a cijena paketa koji uključuje stručno vođenje i sadržaje projekta “Doživljaj Motovuna” (obilazak motovunskih zidina, galerija i posjet galeriji “Pet kula”) iznosi 40 kn po osobi, dok je za djecu i mlade od 7 do 18 godina cijena 20 kn. Za mlađe od 7 godina vođenje je besplatno.

Kostimirano vođenje “Doživi Motovun” je sadržaj projekta Doživljaj Motovuna! / Motovun Impressions! kojim se prikupljaju sredstva za ulaganje u održavanje motovunske baštine i njezino obogaćivanje novim sadržajima kako bi svaki novi dolazak posjetiteljima postao novi, drukčiji, još bolji doživljaj Motovuna!

Iskoristite ovu nedjelju na najbolji mogući način. Nakon što posjetite Kaldirski plac od fruti (od 8 do 13 sati) i opskrbite se svježim trešnjama i marelicama od OPG-ova Kaldirštine, uputite se u Motovun na stručni razgled starogradske jezgre.

VRSAR: Zeleni otpad Usluga će odvoziti petkom

FUNTANA/VRSAR – Odbojkašice predano treniraju prije ljetne stanke