in

U Poreč stigla luksuzna jahta vrijedna 100 milijuna eura duga čak 66 metara


U porečku luku jutros je uplovila luksuzna jahta Trident, duga čak 65 metara. Neslužbeno smo saznali da se na njoj nalazi vlasnik, ali tko je on ni koliko je osoba s njim, to nismo doznali, jer su gosti zatražili privatnost.

To nije prva luksuzna jahta ove godine koja je uplovila u porečku luku, nedavno smo zabilježili njemačkog poduzetnika i medijsku zvijezdu koji je bio s obitelji i prihvatio je fotografiranje i druženje domaćinima.

No, milijarder s Tridenta to nije htio.

Iz Lučke uprave Poreč dobili smo podatke da ova luksuzna morska krstarica ostaje do sutra. Plovi pod zastavom Kajmanskih otoka, a stigla je u Poreč posredstvom agencije Simmor.

To svakako neće biti zadnja takva ljepotica u porečkoj luci, saznajemo nadalje.

Inače, o jahti Trident se već pisalo jer je više puta zadnjih godina plovila Jadranom.

Na internetu smo pronašli da je izgrađena 2009. godine u nizozemskom brodogradilištu. Trenutno plovi pod zastavom Kajmanskog Otočja. Novog, nepoznatog vlasnika, dobila je 2010. godine kada joj je cijena spuštena s 737 na “sitnih” 659 milijuna kuna. Unutrašnjost joj je luksuzno opremljena. U nju stane 14 ljudi te 15 članova posade. Ima ukupno sedam kabina, a maksimalna brzina joj je 16 čvorova.

S obzirom da su naše fotografije, snimljene s obale ispod hotela Pical loše, za naslovnu smo odabrali jednu s interneta.

VIŽINADA dobila prvu punionicu za električna vozila

Istarski Stožer: Obavezno nošenje zaštitnih maski za kupce i putnike, strože mjere u trgovačkim centrima