in

U Poreču finale natjecanja DanceStar World Dance – Stiže 5.000 plesača iz cijelog svijeta

Foto DanceSTar

Svjetsko finale plesnog natjecanja DanceStar World Dance Masters u organizaciji tvrtke DanceStar International LTD, čije je sjedište u Rijeci, i ove godine dolazi u našu zemlju. Ovogodišnji DanceStar World Dance Masters bit će održan u Zelenoj laguni.

Tvrtka DanceStar već dugi niz godina vrlo uspješno održava plesna natjecanja diljem Europe, ali i šire, u više od 15 zemalja svijeta. Neke od zemalja u kojima se održavaju kvalifikacije, tzv. Qualifieri, su Austrija, JAR, Hrvatska, Filipini, Kanada…

Na kraju sezone, odnosno kada su se sve kvalifikacije završile i kada su vrhunski suci iz svijeta kazališta i televizije kao što su Almira Osmaniović, Igor Barbarić i Joel Elferink, ocijenili plesače, počinje spektakularno svjetsko finale.

Kako ističe direktorica DanceStara Tatjana Pagitz, ovogodišnje finale DanceStara ovoga će svibnja okupiti više od pet tisuća najboljih plesača iz cijeloga svijeta.

Tradicionalni porečki event trajat će pet dana, a počinje svečanim otvorenjem 25. svibnja uz Flag paradu koja će prodefilirati na plaži „Lotosi“ u Zelenoj laguni, uz DJ party i veličanstveni vatromet. Pored svakodnevnog plesnog natjecanja u Intersport dvorani, odvijat će se i dodatni program u dvorani Žatika u kojoj se održavaju plesni seminari svjetskog nivoa i poznata „Gala night“ gdje će se prezentirati 20 najboljih, odabranih koreografija.

Tu je i Urban Freestyle Battle, događaj koji svakako treba vidjeti. Pored stručnog natjecateljskog i pedagoškog sadržaja DanceStar nudi i zabavu mladim plesačima iz cijeloga svijeta kroz beach partyje. Za još malo dobrog plesa i zabave zaduženo je osoblje organizacije, tzv. »staffovci«, koji uvijek dobro raspoloženi i nasmiješeni dočekuju plesače, priopćeno je iz organizacije.

Hoditi i zdravi biti - Za zdravlje hodala sva porečka djeca

Najmlađi Porečani hodali za zdravlje s tetama, ravnateljicama, stručnim djelatnicima…

Foto Policijska uprava istarska

UMAG/KAŠTEL: Uhvaćeni zbog nelegalnog odlaganja građevinskog i tekstilnog otpada