in

Najmlađi Porečani hodali za zdravlje s tetama, ravnateljicama, stručnim djelatnicima…

Hoditi i zdravi biti - Za zdravlje hodala sva porečka djeca

Svi porečki vrtići, djeca, odgajateljice , stručne službe i ravnateljice hodali za zdravlje 18.5.2022. u gradskoj aktivnosti  HODAMO MI, ZA ZDRAVLJE SVI – CAMMINIAMO TUTI PER LA SALUTE. Mališani su se okupili kraj Općinskog suda Poreč te hodali do Brula u veseloj i šarenoj koloni koja je plijenila pažnju.

Na startu su ih dočekali kineziolozi Zoran Jendrašić u ime organizatora – Sportske zajednice Grada Poreča, zatim, stalni stručni suradnik Vedran Vrus i dr.sc. Loris Benassi također kineziolog iz Poreča, akademski stručnjak koji se priključio ovoj lokalnoj aktivnosti i vođenju grupa djece na što su u Zdravom gradu iznimno ponosni.

Start na Naftaplinu je obilježilo dječje veselje, tjelovježba i različite igre u kojima su djeca sretna i uzbuđena srčano učestvovala. Najmlađi su potom nastavili u dugačkoj i razdraganoj koloni pješačiti do Brula. Igrali su se i okrjepili voćem i vodom koje je osigurao Grad Poreč na travnatoj tratini pored hotela Mediteran. Partneri iz Gradskog društva Crvenog križa najmlađima su osigurali sigurne podloge za sjedenje. Nakon igre i vježbe u obližnjoj šumici na cilju, pored hotela Mediteran, porečki mališani sa svojim su voditeljima krenuli natrag prema Naftaplinu i na zasluženi ručak u svoje vrtiće.

Hodalo je 170 djece te ukupno 30 odraslih pratitelja. Odrasli pratitelji su dobili poklon torbe Zdravog grada dok su najmlađi dobili vesele žute i plave zdravo gradske balone, sve s porečkim zdravo gradskim  sloganom  Naš izbor je zdrav život“.

Djeca i odgajatelji porečkih dječjih vrtića Radost, Bernardo Parentin, Crvenkapica te 101 Dalmatinac proveli su veselo jutro u tjelesnim aktivnostima na otvorenom.  Tjelesna aktivnost djeci je prirodna te dobno razvojno primjerena aktivnost pa su sva dječica u igrama vrlo motivirano i veselo sudjelovala.

-Zahvaljujemo, u ime svih organizatora, timovima porečkih vrtića na ovoj lijepoj aktivnosti hodanja u koju su se uključili, poručili su iz Zdravog grada Poreč.

Foto Muzej grada Rovinja međunarodni dan muzeja izložba 2022

Rovinjski muzej obilježio Međunarodni dan muzeja slikama Đure Sedera i zbirkom plakata

Foto DanceSTar

U Poreču finale natjecanja DanceStar World Dance – Stiže 5.000 plesača iz cijelog svijeta