in

U Poreču postavljen besplatni bežični internet na 10 mjesta

Foto Vladimir Bugarin

Grad Poreč dovršio je postavljanje besplatnog bežičnog interneta u središtu grada, koristeći 15 tisuća eura bespovratnih EU sredstava. U okviru inicijative ,,WiFi4EU – promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama’’, Poreč je putem natječaja osigurao potporu koja pokriva troškove opreme i ugradnje pristupnih točaka za Wi-Fi mrežu.

Postavljeno je ukupno deset pristupnih točaka za besplatnu bežičnu internet mrežu na javnim prostorima, a izabrane su lokacije gdje će benefit imati i građani i gosti – četiri pristupne točke na gradskoj rivi, četiri pristupne točke na Trgu slobode te još dvije na Trgu Matije Gupca. Prijava je jednostavna – nakon odabira ponuđene mreže WiFi4EU, odaberite „Login“, a po uspješnom spajanju na mrežu prikazat će vam se tekst „Uspješno ste logirani“

Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati kvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijelom EU-u. Vaučeri koje u okviru inicijative financira Europska komisija dodjeljuju se kao potpora gradovima za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života, koje će ugraditi poduzeća za instaliranje bežičnog interneta.

– Pristup besplatnom internetu danas predstavlja standard, posebno u turističkim gradovima kao što je Poreč. Ovo je još jedan uspješan EU projekt za naš grad, a mi ćemo se i dalje pripremati i prijavljivati na natječaje EU, kako bismo rasteretili gradski proračun ali i realizirali projekte. Samo u ovoj godini u raznim fazama provedbe imamo 50 projekata financiranih iz EU i nacionalnih fondova, a koji pokrivaju široki spektar – od obnove vrtića, javnog prijevoza, nabave opreme za vatrogasce, te brige o našim najstarijima kroz izvaninstitucionalnu podršku po mjesnim odborima, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Izvor Grad Poreč

VIŽINADA: Kreće javna rasprava UPU turističkog područja Paljari

Zaražena koronom uhvaćena na granici u Plovaniji