in

U Poreču upaljena prva adventska svijeća kao simbol nade i iščekivanja

Foto Grad Poreč

Uoči prve adventske nedjelje, na Trgu slobode u Poreču održana je kratka svečanost u povodu paljenja prve adventske svijeće. U organizaciji Adventa Poreč i porečke župe, sada već tradicionalno, ovo događanje obilježavat će svaku od četiri adventske nedjelje, odbrojavajući dane do Božića. Okupljeni, među kojima i porečki gradonačelnik Loris Peršurić i vlč. Patricio Starić, svečanost su proslavili uz pjesmu i molitvu, te dio prigodnog igrokaza učenika „Svjetlo koje se ne smije ugasiti“.

Čast da upali prvu adventsku svijeću pripala je djevojčici Tereziji Beriša.

Foto Grad Poreč 2023.  prva adventska svijeća
Foto Grad Poreč 2023.

Svijeće na adventskom vijencu simboliziraju četiri tjedna prije Božića, Došašće ili Advent, vrijeme pripreme za Isusov dolazak. Svake nedjelje pali se jedna svijeća. Prva svijeća zove se postilica ili prorokova svijeća – simbolizira nadu i iščekivanje. Druga svijeća je pomirilica ili betlehemska – označava mir. Treća svijeća je pastirska – slavi radost i veselje, a posljednja četvrta svijeća, koju će upaliti uoči Božića, jest svijeća anđela i donosi – ljubav.

Podsjetimo, porečki Advent ove je godine pripremio do sad najbogatiji program, uz brojne novitete i iznenađenja, a službeno će se otvoriti paljenjem lampica na Trgu Matije Gupca u 16.30 sati 11. prosinca. Cijeli program ovogodišnjeg izdanja Adventa Poreč-Avvento Parenzo potražite na www.adventporec.com  ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Foto Odbojkaški klub Poreč

Odličan vikend porečkih odbojkašica: Upisale čak četiri pobjede

Foto SD TRickeri - Istarska zimska liga u trčanju

Mali i veliki uspješno otrčali 3. kolo Istarske zimske lige u Pazinu. Donosimo sve rezultate