in

U Rovinju kreće novi sajam – MERCATINO

Rovinj/Foto Pixabay

Na inicijativu brojnih lokalnih proizvođača, udruga Rekreator od srpnja pokreće novi projekt – sajam MERCATINO.

Mercatino će na jednom mjestu okupiti domaće proizvođače, male proizvodne obrte, umjetnike i kreativce sa željom da građanima i posjetiteljima Rovinja približi domaću proizvodnju, a održavat će se četvrtkom na gradskoj rivi, Obali Pina Budicina.

U ponudi sajma nalaze se razni proizvodi manufaktura – različiti unikatni uporabni i dekorativni predmeti, suveniri, nakit, prirodna i ručno rađena kozmetika te tradicionalni domaći proizvodi kao što su maslinovo ulje, vino i lavanda.

Velika inicijativa za male proizvođače

Ovim projektom želi se pomoći umjetnicima, manufakturama i malim poduzetnicima sa šireg lokalnog područja da lakše plasiraju svoje proizvode, da budu vidljiviji i da lakše ostvare buduće poslovne suradnje. U novoj, kriznoj situaciji pred kojom su se našli, upravo ovakve inicijative su od velikog značaja za male proizvođače.

Kroz kontinuirano i učestalo održavanje sajma, namjera je stvoriti novo, prepoznatljivo mjesto koje okuplja najbolje domaće proizvođače i tako građanima i posjetiteljima Rovinja približiti autohtonu ponudu.

Prijave za izlagače su otvorene, a svi zaintersirani mogu se javiti na mail: mercatino.rovinj@gmail.com

Vandalizam na porečki način – Kome smetaju vaze s cvijećem?

Istarski Stožer objavio što učiniti ako sumnjate da vam gost ima COVID-19