in

U Rovinju studij završila prva generacija medicinskih kozmetičara

Prije četiri godine Talijanska srednja škola Rovinj uvela je program školovanja za medicinske kozmetičare, prateći tako svjetske trendove zdravstvenog i wellness turizma za čiji je razvoj preduvjet stručan i obrazovan kadar. Radi se o smjeru koji obrazuje učenike za rad u svim segmentima kozmetičke djelatnosti, u zdravstvenom turizmu i kozmetičkom obrtu. Nakon završenog četverogodišnjeg obrazovanja, medicinski kozmetičari ove škole stječu zvanje djelatnika educiranog za samostalnu primjenu dermatoterapeutskih postupaka koje je odredio liječnik. Upravo su ovog tjedna polaznice novog smjera pri rovinjskoj Talijanskoj srednjoj školi završile svoje obrazovanje. Pred njima je sada nova prekretnica u životu.

Naime, imaju mogućnost nastavka obrazovanja na visokim školama, no isto tako nakon završene srednje škole mogu „uroniti“ u poslovni svijet, tim više što je ovaj kadar uistinu vrlo tražen. Naime, ovaj je smjer uvelike okrenut turističkoj ponudi, pa kao takav nudi razne mogućnosti pri zaposlenju, primjerice u wellness centrima, kozmetičkim centrima, kao i u proizvodnji i prodaji kozmetičkih proizvoda.

Tijekom svog četverogodišnjeg obrazovanja, učenice su slijedile intenzivan nastavnički program, stekle izvrsnu teorijsku pripremu, ali i odradile brojne sate praktičnih vježbi u učionicama svoje škole koje su za to posebno opremljene, uz sve aparature i preparate potrebne za rad. Osim u učionicama, imale su priliku učiti iz posjeta raznim kozmetičkim centrima, wellness centrima, dermatološkim i estetskim klinikama, kao i proizvođačima kozmetike. Pritom bi u praksi vidjele kako izgleda kontakt s gostima na visokom nivou.

Praksu su također odrađivale nudeći svoje tretmane Rovinjcima, i to u sklopu tradicionalnih „Otvorenih vrata“ škole, ali i brojnih drugih manifestacija koje ova škola organizira tijekom godine. Sa svojom su profesoricom primijenjene kozmetike, Ornelom Šuvak, osmislile ime i logo, pokazavši time svoju profesionalnost. Iza sebe su tako ostavile “Centar ljepote”, uz simbol “Melograno”, odnosno “Nar”, nastao prije dvije godine, nadahnut drevnim grbom grada Rovinja koji označava obilje, bogatstvo, plodnost i blagostanje, te se smatra eliksirom života i ukazuje na vitalnost, strast i energiju.

Iz Talijanske srednje škole Rovinj svojoj prvoj generaciji medicinskih kozmetičara poručuju da ožive sve osobine koje predstavlja simbol nara, u kombinaciji s mudrošću, ljubavlju i strašću za svoj budući rad.

Aleta Brattoni

Bez vode 4. lipnja dio Poreča i Vižinade

Interpretacijska šetnja „Ni ga ča je Pazin“ u subotu