in

Interpretacijska šetnja „Ni ga ča je Pazin“ u subotu

Udruga Sindikata umirovljenika Hrvatske – podružnica Pazin povodom Dana Grada Pazina građanima i gostima Pazina poklanja Interpretacijsku šetnju Pazinom – „Ni ga ča je Pazin“. Interpretacijska šetnja novi  je oblik turističkog razgleda nekog grada/kraja s naglaskom na doživljaju. Na interaktivan i originalni način posjetitelji imaju priliku saznati brojne i zanimljive priče o gradu, manje poznate detalje, događaje i ljude koji su obilježili njegovu povijest, kao i pregršt nekadašnjih običaja koji su se prenosili iz generacije na generaciju, što je to čime se ovaj grad ponosi, koje tajne skriva i koliko je inspirirao pojedince koji su ga posjetili…

Kostimirani glumci i statisti, degustacija pazinskog cukerančića, Pašarete i istarske supe samo su dio ove interpretacijske šetnje Pazinom koja će vas vratiti u neka prošla vremena.
Zato, ne propustite ove subote, 5. lipnja u 19 sati ovo maštovito predstavljanje grada, što ga čini različitim i zašto se govori i pjeva: “Ni ga ča je Pazin!”

Šetnju na pazinskom dijalektu vode dvije interpretatorice baštine i turističke vodičkinje, Mirjana Monas i Karina Jurman kao dvije stare Pazinke  u narodnim nošnjama, a pridružuje im se Dario Brajković kao prof. Tugomil Ujčić.

Šetnja se odvija na relaciji Spomen dom-Kaštel na kraju koje će sudionici i posjetitelji biti počašćeni pazinskim cukerančićem, Pašaretom i istarskom supom.

U Rovinju studij završila prva generacija medicinskih kozmetičara

krv darivanje krvi crveni križ

POREČ: Nova akcija darivanja krvi Crvenog križa