in

U showu THE VOICE pjeva Toni Šimonović iz Vižinade: Kad je bio mali svi su mislili da nije talentiran. A onda se dogodio preokret…

Toni Šimonović - Privatni album

U novom izdanju HRT-ov popularnog showa The Voice ove su se godine našla i dva kandidata iz Istre i oboje su izabrali tim Urbana. To su 20-godišnja Natali Radovčić iz Žbandaja i 28-godišnji Toni Šimonović koji živi u Zagrebu, ali rodom je iz Viinade. Kako je HRT objavio na svojim stranicama, Toni kao dječak nije nikada mislio da će se baviti pjevanjem. U osnovnoj školi talent za sviranje prepoznala je njegova profesorica i tako je Toni počeo svirati klavir. Sada svakodnevno pohađa sate pjevanja, nastupa, a ni jedna slobodna večer ne prolazi mu bez pjevanja, sviranja i pisanja pjesama.

Kao prigodnu priču za Božić objavljujemo razgovor s Tonijem kojeg smo zamolili da nam malo ispriča o sebi. Kada se počeo baviti glazbom i pjevanjem, te kako ga je put naveo da se prijavi u ovaj popularni HRT-ov show.

-Odrastao sam u jednoj jako maloj sredini, ali ne i manje posebnoj. Vižinada je jedna topla i jako šarmantna istarska općina. Tamo sam pohađao osnovnu školu te sam tada u (otprilike) 4. ili 5. razredu počeo pohađati satove klavira i glazbenu školu. Međutim, nije sve bilo tako lagano niti je išlo glatko kako zvuči. Bio sam poprilično glazbeno netalentiran učenik, pogotovo u mlađoj dobi, što je za moju muzikalnu obitelj bilo malo čudno. Moja mama se pomirila s time da sam ja jednostavno takav te da će glazbeni biti nama problem kao što je nekome možda matematika ili neki drugi predmet. Uvijek sam s divljenjem promatrao druge đake kako pjevaju ili sviraju neke instrumente, bilo mi je to jako zanimljivo. Jedna je djevojka u razredu tada već učila klavir i sjećam se da sam je uvijek s užitkom slušao, prisjeća se Toni.

Preokret se dogodio kada je krenuo u 4. razred. Na školskom odmoru sjeo je za klavir koji je igrom slučaja bio slobodan i počeo svirati neku skladbu koju je ta djevojka na odmorima vježbala i stalno ponavljala…

-To je čula profesorica glazbenog (ja to nisam znao) koja je kasnije nazvala moju mamu i tvrdila joj da je njezin sin jako talentiran te da mora krenuti učiti svirati klavir. Na što je moja mama naravno pomislila da je “krivi broj”. No, nedugo nakon toga zaista smo potražili satove klavira i tako je krenulo. Koristim priliku da kažem: Hvala Mama!, veli ovaj 28-godišnjak, danas sa zagrebačkom adresom.

Na upit ima li bend, ili možda svira u nekoj grupi rekao nam je:

„Nikada nisam imao bend. Nikad nisam gažirao. Potpuno suprotno. Želim stvarati i povezivati se s publikom i strance koje ni ne poznajem svojom glazbom možda obradovati ili potaknuti na razmišljanje. Ili čak možda samo u nekom trenutku pružiti utjehu ili mogućnost da se poistovjete s nekom od mojih pjesama. Preselio sam u Zagreb zbog ljubavi – naravno sada to mogu reći – nesretne. U Istru idem nekoliko puta godišnje na obiteljska okupljanja i važne događaje. Vižinada i ta naša mala mjesta zauvijek će biti moj raj i mjesto za bijeg od kolotečine grada. Uostalom, odnedavno sam i službeno Zagrepčanin! Svaki slobodni trenutak nastojim posvetiti svojim prijateljima i svom psu, francuskom buldogu Togu koji zna sve moje tajne i koji je moj besplatni psiholog. Mislim da bolje od toga ne može!“

Natali Radovčić i on sreli su se na jednom festivalu u Istri i čak, veli nam Toni, misli da su te večeri oboje nastupali, ali nisu se stigli upoznati. Ona je tad bila mala djevojčica, no sada su to nadoknadili u ovom showu.

-Odlučio sam se prijaviti na The Voice jer sam shvatio da ne želim gubiti vrijeme, te da moram sam sebe natjerati u jedan prostor nelagode. Trenutno su faze nokauta nakon kojih će u timu Urban ostati samo šest natjecatelja koji će pripremati duete u parovima. Kandidat protiv kandidata. The Voice je prekrasno i profesionalno iskustvo koje je i bez prolaska na blind audiciji apsolutno vrijedno iskušati. Poprilično je stresan period prije samih audicija jer kandidati prolaze kroz 2-3 kruga predaudicija i predselekcija. Pa to zna biti dosta napeto (bar meni), ispričao nam je Toni.

Pobjednika emisije saznat ćemo početkom sljedeće godine nakon emisija uživo.

-Pišem svoje pjesme, ali spreman sam za suradnje. Dapače, obradovat će me suradnje s kantautorima s kojima možda dijelim neke poglede na život i glazbu, zaključio je Toni Šimonović.

Želimo mu puno sreće!

Foto Vatrogasci Poreč

Dobro djelo porečkih vatrogasaca: Na Badnjak spasili psa iz jame duboke 15 metara

Vrsarski vrtić Tići - Foto Tanja Kocijančić

FUNTANA/VRSAR: Dječji vrtić Tići zapošljava