in

U Sv. Lovreču predavanje o zero wasteu i brzom gradskom životu

Anamarija Prgomet

𝒁𝑬𝑹𝑶 𝑾𝑨𝑺𝑻𝑬 𝐈 𝐁𝐑𝐙𝐈 𝐆𝐑𝐀𝐃𝐒𝐊𝐈 Ž𝐈𝐕𝐎𝐓 – predavanje u SRIJEDU, 26.04.2023.

Ciklusom besplatnih predavanja, radionica i edukacija u Općini Sveti Lovreč se nastavlja i to predavanjem pod nazivom: “Zero waste i brzi gradski život”, a kojeg će održati Porečanka Anamarija Prgomet, inače predvodnica zero waste pokreta i vlasnica prvog zero waste i veganskog kafića u Hrvatskoj.
Konzumerizam nas je doveo do stanja svijesti koja nam govori da se svakodnevno vrtimo u krug na kotaču koji ne može stati. Mi ne živimo, nego preživljavamo pokušavajući ispuniti sve zahtjeve koje nam diktira moderno društvo. Živimo brzo, jedemo brzo, dišemo brzo, žurimo – i konzumiramo. Zaustavimo se na trenutak i svoje konzumerističke potrebe usmjerimo ka održivim načelima o kojima ćemo pričati na radionici. Predstavit ćemo par koraka za lak prelazak na život bez otpada koji ne mijenja naše navike, ali bitna činjenica je da pritom ne štetimo okolišu.

U kakvom brzom i ponekad beskompromisnom svijetu živimo, sigurno bi nam dobro došla znanja i vještine kako stvarati manje otpada i kako ga iznova koristiti u neke druge svrhe.
Zato se pozivaju svi zainteresirani da u 𝐒𝐑𝐈𝐉𝐄𝐃𝐔, 𝟐𝟔.𝟎𝟒., s početkom u 𝟏𝟗 sati dođu u 𝐯𝐢𝐣𝐞𝐜́𝐧𝐢𝐜𝐮 𝐎𝐩𝐜́𝐢𝐧𝐞 𝐒𝐯𝐞𝐭𝐢 𝐋𝐨𝐯𝐫𝐞𝐜̌ gdje će se odžati predavanje pod nazivom “Zero waste i brzi gradski život”.

Komšić i Circota - Foto KK King Poreč

Andrea Circota iz porečkog Kinga osvojio drugu titulu državnog prvaka!

U CMIK-u u NOVIGRADU: Ne propustite Korada Korlevića i dvije filmske poslastice