in

U Umagu predavanje Nikole Borića i promocija knjige „Šuma je moj dom“

Naslovnica knjige Nikole Borića

U nedjelju, 24.9. u Barboju pored Umaga, Nikola Borić održat će predavanje i promociju svoje knjige „Šuma je moj dom.“ Predavanje će se održati u masliniku Pachamama gdje se krajem lipnja održao i prvi Festival usporenog putovanja. Nekad uspješan sportaš i trener, Nikola Borić odrekao se sportske karijere i zamijenio je životom u prirodi te već devet godina živi potpuno samoodrživo. Druženje će započeti u 17 sati, a samo predavanje počinje u 19:30.

„Knjigu sam prije svega posvetio svima onima koji jako dobro čuju svoj unutarnji glas, vapaj za promjenom u životu i povratku prirodi, ali nisu se još odvažili na prvi korak, kao i onima kojima je draže biti vani u prirodi nego među betonskim blokovima ili na asfaltu, te svima kojima je dojadio ovaj sustav i koji vide nadolazeću promjenu i svjetlo na kraju mračnog tunela”, početne su riječi inspirativne knjige „Šuma je moj dom“ koju je uredila Maja Klarić, a izdala Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika.

Svi zainteresirani u nedjelju će moći nabaviti primjerak knjige.

Trenutačno je ovo jedino predavanje koje će Nikola održati na području Istre pa se očekuje velik odaziv. Predavanje je besplatno za posjetitelje i održava se na otvorenom stoga ponesite prostirku za sjedenje i toplu odjeću.

Foto POU Buje sitar koncert

U Bujama u nedjelju koncert za oproštaj od ljeta – Nastupa Australac Dougal Hallowes

Foto Istra Terra Magica - Zastoj na Ipsilonu u subotu 23.9.2023.

Kod Višnjana: Zbog nesreće s poginulom osobom zastoj na Ipsilonu – Kolona od Bačve u pravcu Pule