in

Ulovili i kaznili dvojicu lijenih poštara. Onom u Istri našli 400 neisporučenih pošiljaka

Ilustracija - Photo: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Dvojica poštara, jedan iz Pule i jedan iz Ogulina, u državni će proračun morati uplatiti po dvije tisuće eura kazne nakon što je u njihovim uredima pronađeno čak 450 nedostavljenih pošiljaka za koje je prošao dostavni rok, a oni ih nisu ni pokušali dostaviti, piše Jutarnji list.

Aljkavost na području Pule i Ogulina otkrili su poštanski inspektori potkraj kolovoza kada su u Puli pronašli 400, a u Ogulinu 50 nedostavljenih pošiljaka. Poštari nisu čak ni negirali da ih nisu ni pokušali dostaviti, iako su inspektorima za to nudili svakojaka obrazloženja koja su ovi na kraju odbacili.

Naime, za dio pošiljaka koje je trebalo dostaviti na području Ogulina iz HP-a su se, vidljivo je u rješenju koje je donijela Regulatorna agencija za mrežne djelatnosti, branili kako za njih uopće nije prošao dostavni rok premda su zaprimljene između 7. i 11., a u uredu zatečene 24. kolovoza. Tvrdili su, naime, kako su sporna pisma trebala biti dostavljena u naselja za koja je Pošta organizirala “izuzeće od organiziranja obveze uručenja pošiljaka svakog radnog dana” pa je činjenica da su u uredu stajala i do 17 dana prema HP-u bila opravdana.

Za Pulu se tvrdilo kako je dostava problem zbog nedostatka radne snage i nemogućnosti organiziranja dostave, što su naknadno pojasnili Jutarnjem i u službenom odgovoru.

Cijeli članak s odgovorom Hrvatske pošte pročitajte na portalu Jutarnjeg lista OVDJE

BOOKTIGA

Zašto nekad izmišljamo priče i neistine? Nova radionica u Poreču

Foto Pixabay - Roberto Barresi vjetar bura more nevrijeme

Orkanska bura prevrnula kamion i prekinula promet. Stiže snijeg, ponegdje i obilan