in

Umag odabrao naj-volontere: U 2020. to su Orijeta Kramešteter, Azra Imamović i Elisabetta Petretić

U cilju podizanja svijesti i širenja volonterstva Grad Umag već devetu godinu zaredom nagrađuje svoje volontere. Povodom Svjetskog dana volontera, 5. prosinca, gradonačelnik Umag Vili Bassanese, zajedno sa svojim suradnicima, službeno je primio ovogodišnje laureate te im u ime svih građana čestitao na svemu onome što čine za zajednicu.

Uz predstavnike Grada Umaga prijemu su prisustvovali i ravnatelj Gradskog društva Crvenog Križa Bujštine Hrvoje Kovačević te predsjednica umaške udruge „Pružam ti ruku-Ti porgo la mia mano“ Tatjana Bakran.

Ove su godine nagrade za volontere godine Grada Umaga otišle u ruke Orijete Kramešteter, Azre Imamović i Elisabette Petretić.

Orijeta Kramešteter je od 1993. godine, otkako je osnovana zajednica Talijana Lovrečica-Babići, uključena u brojne aktivnosti u organizaciji Zajednice. Orijeta kontinuirano sudjeluje u svim događanjima i aktivnostima svoje zajednice uopće, ali i Zajednice Talijana, gajeći pritom osjećaj pripadnosti, prijateljstva i solidarnosti. Orijeta predstavlja primjer predanog volontera na svim područjima, od sporta, kulture, religije pa do poduzetništva na području Umaga.

Azra Imamović volontira kao fizijatrica u Udruzi „Pružam ti ruku“ te provodi fizikalnu terapiju s djecom. Azra je stručna, predana i odgovorna osoba koja u svoj rad unosi veselje te kroz igru osmišljava terapiju u kojoj se djeca zabavljaju, pritom radeći na svojem zdravom rastu i razvoju. Djeca je obožavaju, a roditelji su presretni što njihova djeca s veseljem odlaze na „vježbanje“.

Elisabetta Petretić članica je Crvenog križa Bujštine od 2016. godine. Sudjelovala je u natjecanjima kao član ekipe, glumac, član logistike, a kasnije i kao sudac. Nakon završetka srednje škole pridružila se seniorskoj ekipi, koja je na natjecanju prve pomoći u Novom Vinodolskom 2018. godine osvojila titulu prvaka. Uključuje se u rad s mladima i pomaže u edukaciji mlađih članova. U svoje slobodno vrijeme, rado pomaže u organizaciji aktivnosti koje Crveni križ provodi, a posjeduje i ITLS licencu. 

„Volonterstvo jest najplemenitiji oblik empatije i podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naš grad i mi Umažani možemo biti ponosni što vi, prekrasni volonteri, činite dio naše zajednice i što je činite ljepšim mjestom za život“ naglasio je gradonačelnik prilikom uručivanja zahvalnica.  

Izvor Grad Umag

Istarski stožer – U nedjelju 85 novozaraženih i velik broj izliječenih

Hoće li koronavirus ukrasti trgovcima božićnu potrošnju?