in

USB Poreč oduševio završnom plesnom produkcijom

Foto USB Poreč

Udruga mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč i novoosnovani Sportski plesni klub USB Poreč oduševili su početkom tjedna brojnu publiku roditelja, nonića, prijatelja i ljubitelja plesa, koji su uživali u njihovoj završnoj plesnoj produkciji. U dvorani Intersport centra u Zelenoj Laguni dvjestotinjak djece i mladih je pokazalo svoje talente i rezultate cjelogodišnjih treninga, veselog druženja i stvaralaštva, kao i točke s kojima su osvojili pregršt nagrada na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Foto USB Poreč
Foto USB Poreč

Među publikom je bio i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, koji je ukazao na vrijednost i rezultate 17-godišnje aktivnosti USB-a, čestitao svima na postignućima, zahvalio voditeljima na dragocjenom angažmanu u radu s djecom i mladima te obećao da će ih Grad Poreč i dalje podržavati.

Popraćene gromoglasnim aplauzima i glasnim odobravanjem, nizale su se dojmljive, skladne, razigrane i duhovite koreografije koje su priredile i s plesačima uvježbale trenerice Azra Baltić, Gaia Mingon, Jana Bažon, Sarah Mršić, Sabrina Čanić te Ivana Domazet, predsjednica udruge, koja s velikom ljubavlju i nepokolebljivim entuzijazmom vodi USB Poreč. Zahvaljujući trenerici balerini Olgi Čehić USB-ovke su uvježbale elemente klasičnog baleta, a dobile su priliku izvesti i koreografije Lune Lilek, umjetničke voditeljice, koreografkinje i plesne pedagoginje Plesnog studija moDuS iz Zagreba.

Foto USB Poreč
Foto USB Poreč

Publika je pratila raznolike izvedbe suvremenih, modern i jazz stilova, od onih najmlađih grupa Pilići i Zvjezdice, osnovki od prvih do trećih razreda Shine i Sparks, pa do iskusnijih plesačica Dream, Speed, Speed 2 i Lutkice te seniorki s koreografijom Liberation. Od solistica je led uspješno probila najmlađa među njima, Victorija Kalac, koja je ove godine prvi put sudjelovala na državnom prvenstvu u umjetničkim plesovima Hrvatskog sportskog plesnog saveza i osvojila pohvalno peto mjesto. Prvi je put na spomenutom natjecanju nastupila i Aria Gudić i zaslužila srebro.

U nastavku su svojim performansima zadivile već poznate i nagrađivane Emily Jakominić, Lana Brčić, juniorski duo Lana Zulijani i Anamarija Posanović, Sara Đukić, Ena Kozomara, Nina Puniš, Laura Kodrnja i Nina Puniš te trio Julija Brajković, Vita Herak i Jana Šimunović.

Foto USB Poreč
Foto USB Poreč

Kao posebne gošće predstavile su se plesačice zagrebačkog moDuS-a s kojim USB surađuje već niz godina, prvenstveno kroz zajedničke edukacije i male Erasmuse – razmjene učenika. To su Paola Les, Lana Ljuboja, Nathalie Nujster, Iman Fazlić i Zoja Merdžan. Svi su nastupi začinjeni specijalnim svjetlosnim i dimnim efektima te voditeljskom bravurom Valentina Gašparinija koji u USB-u vodi grupe hip hopa i malog cirkusa.

Uz zahvale roditeljima i svima koji daju svoju potporu radu udruge i kluba, USB-ovci su najavili da u nove plesne i sportske avanture kreću na jesen, s početkom nove školske godine. U međuvremenu će se nastaviti družiti, zabavljati i učiti nove plesne korake u Ljetnom plesnom kampu, za koji su upisi još uvijek otvoreni. Tridesetak njih će prije toga s 39 pripremljenih koreografija sudjelovati na natjecanju Island dance competition 17. lipnja u Malinskoj na Krku, priopćili su iz USB-a.

Foto Grad Poreč

Komunalni radovi u Poreču: Uskoro rasvjeta na Gradskom kupalištu, novi parking u Brčićima

NOVIGRAD: Lipanj u CMIK-u uz komediju UPKA Errora, filmske hitove i balet “Petar i Vuk”