in

NOVIGRAD: Lipanj u CMIK-u uz komediju UPKA Errora, filmske hitove i balet “Petar i Vuk”

U nastavku lipnja novigradski CMIK, Centar za manifestacije i kulturu, nastavlja s raznovrsnim događanjima za različite uzraste, ukuse i afinitete.

U subotu 10. lipnja od 20 sati na programu je repriza kazališne predstave „Oprostite, bilo je namjerno / Che disastro di commedia“, koju je novigradska amaterska kazališna skupina iz udruge UPKA Error premijerno izvela, također u CMIK-u, sredinom prošlog mjeseca. Odličan odaziv publike, ali i veliki interes onih koji na premijeru nisu uspjeli doći, nagnao je Errorr-ovce na reprizu predstave. I ovoga puta zabava i smijeh su zagarantirani, a sve uz besplatan ulaz!

U okviru lipanjskog programa vrijedi izdvojiti i baletnu predstavu Petar i vuk, S. Prokofjeva, u koreografiji i režiji primabalerine Mirne Sporiš. U predstavi sudjeluju polaznici Plesnog centra Carlotta Grisi iz Umaga, a kao gosti nastupit će i novigradski dječji zbor Le Vibrisse te njihova voditeljica Majda Šušelj Tara. Balet Petar i vuk u CMIK-u je na rasporedu 17. lipnja od 19 sati, uz slobodan ulaz.

Ostatak mjesečnog programa donosi raznovrstan kino-repertoar. Nakon animiranog Spider-mana (3. 6.) i novog nastavka Transformersa (9. 6.), 15. lipnja od 21 sat u CMIK-u možete pogledati blockbuster Flash, film prepun fantastičnih specijalnih efekata, u kojem se ovom Marvelovom stripovskom junaku pridružuju i dva druga poznata super-junaka, Superman i Batman.

Dan kasnije, 16. lipnja od 20 sati, na svoje će doći najmlađa kino publika, uz crtić Elementi, novu maštovitu animaciju studija Disney i Pixar, koja govori o različitostima i njihovoj privlačnosti. Radnja filma smještena je u svijet u kojem četiri osnovna elementa vatra, zemlja, voda i zrak žive i koegzistiraju. Unatoč njihovim očitim i temeljnim razlikama oni će shvatiti da su mnogo sličniji nego što su mislili i da je ono što se nalazi iznutra puno važnije od onoga što je izvana.

Najmlađoj publici namijenjen je i animirani film Nevjerojatni Maksim, 23. 6. u 20 sati, u kojem ovaj ulični mačak osmisli prijevaru za zarađivanje novca, sprijateljivši se sa skupinom samoukih štakora koji govore. No, hoće li sve poći po planu, tek treba vidjeti…    

Na kraju lipnja, 30. 6. od 20 sati, mališani će uživati u animiranom filmu Ruby: Tinejdžerica Kraken. Poznati studio DreamWorks Animation ovim crtićem zaranja u turbulentne vode srednje škole s urnebesnom, iskrenom akcijskom komedijom o sramežljivoj tinejdžerici koja otkriva da je dio legendarne kraljevske loze mitskih morskih krakena i da je njezina sudbina, u dubinama oceana, veća nego što je ikada sanjala. 

Foto CMIK Novigrad
Foto CMIK Novigrad

A kada je već o tinejdžerima riječ, njima je pak namijenjen film Cura za sve, teen komedija koja je u CMIK-u na rasporedu 24. 6. od 21 sat. Film je to kojim iz CMIK-a pozivaju starije osnovnoškolce da proslave kraj još jedne školske godine.

U lipanjskom kino-programu posebno treba izdvojiti dugo očekivani, peti nastavak filmskog serijala o Indiani Jonesu. Najpoznatiji filmski arheolog nova uzbuđenja priuštit će nam u filmu Indiana Jones i artefakt sudbine, koji u CMIK-u igra na dan hrvatske premijere, 29. 6. od 21 sat.        

Ulaznice u pretprodaji za kino projekcije dostupne su online na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr ili na blagajni CMIK-a sat vremena prije predstave ili kino-projekcije.

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.    

Promo        

Foto USB Poreč

USB Poreč oduševio završnom plesnom produkcijom

Foto KREG Galatea

FUNTANA/VRSAR: Galatea uspješan domaćin kvalifikacija u ritmičkoj gimnastici uz puno medalja