in

USLUGA POREČ: Dan planeta Zemlje uz podjelu 400 sadnica, edukaciju i prikupljanje otpada

Foto Usluga Poreč

Podjelom sadnica medonosnih biljaka, prikupljanjem elektroničkog otpada i drugih manjih vrsta otpada te edukacijom mlađih generacija obilježen je ovogodišnji Dan planeta Zemlje, javljaju iz komunalnog poduzeća Usluga Poreč u čijoj se organizaciji odvijao ovaj događaj.

Učenici posjetili Košambru - Foto Usluga Poreč
Učenici posjetili Košambru – Foto Usluga Poreč

-Kako je i bilo najavljeno, na punktovima koji su se nalazili na Trgu slobode i gradskoj tržnici podijeljeno je više od 400 sadnica medonosnih biljaka. Nadamo se da će sve podijeljene biljke biti dobro udomljene te da će pružiti pčelama sve što im je potrebno.

Osim podjele medonosnih biljaka, naši djelatnici su na Velikom gradskom parkiralištu prikupili veći broj manjeg elektroničkog otpada, baterija, žarulja, boca pod tlakom i starih lijekova koji nastaje u kućanstvu, javljaju iz Usluge.

Mlađe generacije zaista pokazuju visok stupanj osviještenosti i brige za okoliš.

-Tim povodom na našem reciklažnom dvorištu na Košambri posjetili su nas učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića u pratnji svojih profesora. U kratkom posjetu prezentirali smo učenicima kako je organiziran rad reciklažnog dvorišta, koja je svrha postojanja takvog jednog objekta te ih upoznali s načinom pripreme i obrade otpada za daljnju oporabu. Vrlo često možemo malim koracima učiniti zaista mnogo, ne samo za nas osobno već i za prirodu koja nas okružuje, navodi se nadalje u priopćenju u kojem je zaključeno:

„Odvajanjem otpada, kupnjom višekratne ambalaže te osobito ponovnom upotrebom proizvoda čuvamo naš planet Zemlju i ulažemo u nju. Hvala što ste svojim odazivom podržali našu akciju i učinili nešto za sebe, zajednicu i našu Zemlju.“

Foto Udruga umirovljenika Kaštelir-Labinci

KAŠTELIR: Vrijedna donacija obradovala članove udruge umirovljenika

foto policija

Gorio još jedan automobil. Sumnja se na podmetanje požara