in

USLUGA POREČ: Priključite se borbi protiv plastičnog otpada. U petak podjela vrećica i izložba

Foto Usluga Poreč

Onečišćenje plastikom postalo je jedan od najprioritetnijih ekoloških problema, budući da brzo rastuća proizvodnja jednokratnih plastičnih proizvoda nadmašuje sposobnost svijeta da se s njima nosi. Plastika ne nestaje, ona se usitnjava u sve manje komadiće, tzv. mikroplastiku koja ulazi u hranidbeni lanac te pronalazi put i do naših tanjura. Jedan od najčešćih jednokratnih plastičnih proizvoda u našoj potrošnji su plastične vrećice koje koristimo za kupnju.

Plakat – Usluga Poreč Svjetski dan zaštite okoliša

Potaknuti upravo, borbom protiv upotrebe plastičnog otpada i s ciljem očuvanja zdravlja i brige za okoliš koji nas okružuje,  u petak, 16.06.2023. Usluga Poreč od 10 sati na gradskoj tržnici organizira podjelu višekratnih vrećica za voće i povrće.

Podjelu višekratnih vrećica obilježit će i izložba fotografija koje su snimili naši sugrađani i fotografi Roman Basanić i Irina Lovrić. Fotografije prikazuju ne tako lijepe scene – divlja odlagališta otpada te otpad prisutan u moru.

-Izložbom želimo podsjetiti sve nas da su divlja odlagališta rezultat nemara pojedinaca koji bez obzira na opetovane akcije komunalnih radnika odlažu otpad u prirodi. Želimo se podsjetiti da naša briga o okolišu nije samo trenutna, već dugoročna obveza. Malim koracima svi zajedno možemo učini zaista puno za sebe, svoje zdravlje i našu prirodu koju ostavljamo u nasljeđe sljedećim generacijama, navodi se u priopćenju komunalne tvrtke Usluga Poreč.

Foto Hrvatska pošta

Građani Istre muku muče s Hrvatskom poštom. DAUS: “Fale vam samo kruh i mortadela”

vino pixabay

„Vina Poreča“ – Vinari sutra i u petak promoviraju svoja najbolja vina na novoj manifestaciji