in

Usluga Poreč priprema aktivnosti za Dan planeta Zemlje – Dijele se sadnice, prikuplja se besplatno otpad…

Foto AndreasAux za Pixabay - Ilustracija

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja diljem svijeta, a ove godine tema glasi „Investiraj u naš planet“. Planet Zemlja je naš jedini dom, jedino mjesto za život. Često sve to olako shvaćamo i ne brinemo o njemu dovoljno. Obilježavanjem Dana planeta Zemlje i ostalih sličnih manifestacija želimo probuditi svijest svakog pojedinca, ali i zajednice u cjelini koliko je važno na pravi način brinuti o okolišu.

Potaknuti time, pozivaju da im se pridružite u petak 21. travnja od 10:30 sati na Trgu slobode ili na gradskoj tržnici gdje će informirati naše građane i posjetitelje o važnosti brige za okoliš, a kojom prigodom su pripremili sadnice medonosnih biljaka.

Medonosne biljke imaju važnu ulogu u prehrani pčela jer im osiguravaju nektar, pelud i propolis. Pčele slove kao jedna od glavnih potpora našem eko sustavu i osim proizvodnje meda zadužene su za oprašivanje više od 80 posto cvjetova. U krajevima na kojima ne postoji medonosno bilje nema ni uvjeta za život pčela.

Također, u petak od 10:30 sati na velikom gradskom parkiralištu organiziraju odvojeno prikupljanje različitih vrsta manjeg otpada koje nastaje u kućanstvu. Tom prilikom možete donijeti manji elektronički otpad kao što su stari mobiteli, punjači, tableti, prijenosna računala i slično, zatim stare i istrošene  žarulje, prazne baterije, boce i limenke pod tlakom (sprejevi, dezodoransi i slično), ali i lijekove kojima je istekao rok trajanja.

-Zajedničkim snagama i malim koracima možemo napraviti puno za naš okoliš, naš dom i dom budućih generacija, poručili su iz Usluge.

vrtić nova vas

Planovi porečkog MO Nova Vas – Novi vrtić, biciklističko-pješačka staza i širenje kanalizacije

Djeca kod Alena Vitasovića - Foto Vrtić Vrtuljak Marčana

MARČANA – U projektu zavičajnosti djeca iz vrtića posjetila poznatog pjevača Alena Vitasovića