in

Planovi porečkog MO Nova Vas – Novi vrtić, biciklističko-pješačka staza i širenje kanalizacije

Budući novi vrtić u Novoj Vasi

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom i Rolandom Kosinožićem, predsjednikom Mjesnog odbora Nova Vas obišao je aktualne investicije u mjesnom odboru, od kojih su svakako najveće izgradnja kanalizacijske mreže u naseljima Antonci i Kosinožići.

Roland Kosinožić i Loris Peršurić - Foto Grad Poreč
Roland Kosinožić i Loris Peršurić – Foto Grad Poreč

Mjesni odbor Nova Vas jedan je od najvećih, te je, uz dovršetak izgradnje infrastrukture odvodnje Stranićima, te Antoncima, Kosinižićima i uskoro Vežnaverima, veliki prioritet ulaganje u društvene sadržaje.

Unutar buduće Zone društvenih djelatnosti u samom središtu naselja, ukupne veličine cca 3,5 hektara, a koja će sadržavati dječji vrtić i jaslice te osnovnu školu i sportsku dvoranu, planirana je gradnja dječjeg vrtića i jaslica za oko 150 djece, za što je već kupljeno potrebno zemljište i pokrenuta izrada potrebne dokumentacije.

Roland Kosinožić i Loris Peršurić - Foto Grad Poreč
Gradnja kanalizacije – Foto Grad Poreč

Kako bi se povećala sigurnost biciklista i pješaka, ali i svih sudionika u prometu, projekt izgradnje biciklističko-pješačke staze od naselja Kukci do naselja Nova Vas kandidiran je na financiranje iz EU fondova, za što je izrađena projektna dokumentacija i ishođena lokacijska dozvola, te se čeka odgovor iz ministarstva.

U narednom razdoblju još je u planu postavljanje nove javne rasvjete u naseljima Stranići, Brčići, Mihatovići, Kukci i Kosinožići, asfaltiranje parkinga kod Društvenog doma Kukci i pješačkog nogostupa u Novoj Vasi na potezu Porečka ulica – Dolina, te uređenje piknik zone u središtu naselja postavljanjem sjenice, nakon što je već uređeno dječje igralište. Dodatno, u naselju Brčići dogovoreno je uređenje parkinga i parkića u Ulici Poli lokvu, saznajemo u Gradu Poreču.

Učiteljica Marina Dželalija Jakominić s učenicama - Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Radovi učenica među najboljima na likovnom natječaju Lions kluba

testo: Foto di AndreasAux da Pixabay

Usluga Poreč priprema aktivnosti za Dan planeta Zemlje – Dijele se sadnice, prikuplja se besplatno otpad…