in

Uspješna eko akcija u Barbarigi “Od izvora do mora”

Foto Eko aktivisti Vodnjana

U subotu, 27.05., provedena je eko akcija u Barbarigi koju su organizirali Grad Vodnjan i komunalno poduzeće Contrada u sklopu natječaja “Od izvora do mora”.

Čak 28 hrvatskih gradova prijavilo se na natječaj “Od izvora do mora” koji organiziraju Coca-Cola, Konzum, Jutarnji list i Udruga gradova. Prema pravilima natječaja, gradovi kandidati trebali su od 15. travnja do 31. svibnja organizirati i održati jednodnevne akcije čišćenja ambalažnog otpada na svom području u suradnji s lokalnim nevladinim udrugama i građanskim volonterima. Organizatori su osigurali fond nagrada u ukupnom iznosu do 42.000 eura namijenjen za kupnju sadnica stabala. Iznos će, ovisno o vrsti sadnica i potrebama gradova, biti raspoređen među tri pobjednička grada.

U eko akciji sudjelovali su članovi Savjeta mladih Grada Vodnjana,  dogradonačelnica Vodnjana Diriana Delcaro Hrelja, djelatnik Grada Vodnjana Marko Šarić, član IDS-a Vodnjana Davor Pinzan, djelatnici Contrade, eko aktivisti Vodnjanštine, Ližnjana i Pule, svi zajedno za čist i zdrav okoliš.

-Eko akcijom su pokazali poštovanje prema okolišu i planeti Zemlji. Više od 10 kubika otpada više ne zagađuje i ne narušava izgled našeg prekrasnog okoliša, prenijela nam je u ime eko aktivista Cinzia Boljun.

Foto Hrvatski kuglački savez

Medalja stiže i u Poreč: Kuglačice zlatne, kuglači brončani na Svjetskom prvenstvu!

Foto Robert Marić - Studio Lyst

NOVIGRAD: Upoznajte glumce amatere iz skupine UPKA Error. Oduševili komedijom “Oprostite, bilo je namjerno”