in

Ususret Festivalu kratkog metra u Bujama radionica snimanja i montaže za djecu i mlade

Ususret ovogodišnjem Festivalu kratkog metra Novigrad u Bujama će se održati besplatna radionica snimanja i montaže. Radionica je posvećena mladima i mlađim uzrastima i trajati će od 27. do 31. ožujka u popodnevnim satima.

Radionica će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Buje, a organizator je Udruga UPKA Error u suradnji s 25/9 Produkcijom koji skupa priređuju “Festival kratkog metra Novigrad”.

Program je posvećen mladima od 10 do 20 godina i može primiti do 15 polaznika.

Prijave i više informacija dostupne su na stranici www.festivalkratkogmetra.com i društvenim mrežama, a bit će otvorene do popune slobodnih mjesta.

Naglasak su organizatori stavili da to da je radionica namijenjena mladima koji imaju naglašene afinitete prema filmu, snimanju i medijima generalno i/ili pokazuju interes za to. Kroz program edukacije koji se sastoji od upoznavanja s osnovnom opremom za snimanje, temeljima i tehnikama snimanja, realizacijom i provedbom naučenog te post-produkcijom polaznici će steći osnovno znanje o opremi, tehnikama snimanja i montaže medijskih sadržaja.

Edukator Nikola Popović će imati glavnu riječ uz asistenciju voditeljice projekta i volontera. Program je temeljen na učenju kroz druženje, poticanje stvaralaštva, samoostvarenje i mogućnosti usmjeravanja ka budućem školovanju. Polaznici mogu donijeti vlastitu opremu na radionicu kako bi što bolje i pravilnije naučili upravljati njome, a glavnu, koja će se koristiti na radionici, osigurat će voditelji i time omogućiti polaznicima korištenje ne tako pristupačne opreme. Najvažnije je da svaki polaznik ima bilježnicu i pribor za pisanje.

Aktivnosti koje će se provoditi kroz radionice jesu:

1) Upoznavanje sa temeljima snimanja i filmske edukacije; odabir i razrada teme koja će se najviše dopasti korisnicima programa.

2) Upoznavanje sa osnovnom opremom i tehnikama snimanja.

3) Realizacija i provedba naučenog kroz praksu.

4) Upoznavanje sa tehnikama post-produkcije medijskog sadržaja.

5) Montaža u odabranom programu za montiranje medijskog sadržaja.

Screenshot robert perić edukacijski centar istre

Istarska Obrtnička komora sufinancira proljetne radionice u Edukacijskom gastro centru Istre

Foto Karate klub Finida Poreč - Natjecanje u Postojni

POREČ: Srebro i bronca za Finidu na međunarodnom karate turniru