in

Večeras, 2. svibnja, najveći rotor u Hrvatskoj svijetlit će za sve pacijente i zdravstvene djelatnike

Večeras će najveći rotor u Hrvatskoj, onaj na ulazu u Pulu u Šijani, svijetliti u plavoj boji za sve pacijente i zdravstvene djelatnike. Plava boja prepoznata je kao boja borbe i pobjede nad koronavirusom.

-Kako smo došli u fazu da smo županija bez registriranih oboljelih zamolili smo da večeras rotor svijetli u plavoj boji, jer plava označava borbu protiv koronavirusa. Rotor će svijetliti za sve one koji rade u bolničkom sustavu i za sve izliječene pacijente, najavila je dr. Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula na današnjoj konferenciji za novinare istarskog Stožera civilne zaštite 2. svibnja.

Inicijativu koju je pokrenuo Stožer civilne zaštite Istarske županije, Grad Pula spremno je prihvatio.

„Jedno veliko hvala prije svega zdravstvenim djelatnicima i svim službama te volonterima koji su sudjelovali u sprječavanju širenja koronavirusa, kao i svim sugrađanima koji su se vrlo disciplinirano i solidarno ponašali te poštivali epidemiološke mjere“ kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić i pozvao građane da kao i do sada, pokažu odgovornost te da i dalje poštuju mjere i upute Stožera civilne zaštite kako bi Istra i dalje ostala korona free zona.

Iza ovog projekta osvjetljenja stoji suradnja Grada Pule i nagrađivanog autora projekta rasvjete Deana Skire te Lumenart-a.

Dr. Irena Hrstić – Od ponedjeljka KREĆU SPECIJALISTIČKI PREGLEDI u pulskoj bolnici – Donosimo detalje i pravila ponašanja kojih se treba držati

Tuča poharala središnju Istru