in

Velika gužva: Građani Poreštine pohrlili po besplatne sadnice u akciji „Dođi po svoje drvo“

Foto Tanja Kocijančić

Jutros je bila ogromna gužva na Velikom gradskom parkiralištu u Poreču, gdje je u 10 sati počela četvrtu godinu zaredom akcija pod motom „Dođi po svoje drvo – Vieni a prendere il tuo albero“. Građani su stigli i prije zakazanog termina i stali u red kako bi mogli odabrati neku od 600 komada sadnica koliko ih je bilo na raspolaganju u ovoj akciji. A u ponudi su bili stablo ili ukrasni grm raznih vrsta, veličine i oblika, od miksa voćaka – jabuka, šljiva, bresaka, badema, kakija, limuna, naranči, do listopadnih stabala – vrbi, lipa, platana, magnolija, zatim maslina raznih sorti, crnogorica – pinija, čempresa, tuja do ukrasnih grmova i penjačica – ruža, bugenvilija, jasmina, lavande, ružmarina i mnoge druge. U pola sata sve je razgrabljeno, čime će 2021. biti zabilježena po rekordnom interesu građana.

Foto Tanja Kocijančić podjela besplatni hsadnica grad poreč akcija zasadi drvo 19-11-2021
Foto Tanja Kocijančić

Bila je to još jedna jako uspješna akcija Zasadi stablo, ne budi panj pod motom DOĐI PO SVOJE DRVO – VIENI A PRENDERE IL TUO ALBERO. Samo u ovoj akciji bit će posađeno 2.000 stabala, a veliki odaziv svake godine dokazuje da je akcija pun pogodak i s time ćemo nastaviti, poručio je gradonačelnik Loris Peršurić.

Foto Tanja Kocijančić PODJELA-SADNICA-BESPLATNIH-zasadi-drvo-porec-studeni-2021.jpg
Foto Tanja Kocijančić

Ovime Grad Poreč nastavlja dobru praksu podjele sadnica zadnjih nekoliko godina i sudjeluje u nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“. Akcija sadnje provodi se cijeli mjesec studeni diljem Hrvatske, a Grad Poreč obilježava je nizom aktivnosti.

Do kraja tjedna, nastavlja se sadnja po mjesnim odborima. Naime, predstavnici gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav s predstavnicima porečkih mjesnih odbora obišli su njihova područja i predložili vrstu stabala i mikrolokacije za sadnju, poput mjesta na kojima su stabla nedavno stradala zbog nevremena, te dječjih ili polivalentnih igrališta. Od stablašica će prvenstveno biti zastupljene domaće kulture, ali bit će tu i manje zastupljenih vrsta, pa će tako među zasađenim stablima biti i pinije, smokve, hrastovi, murve, jabuke, magnolije, lovori, bademi, masline, klen, čempresi, javori i druge stablašice.

Fotografije Tanja KOCIJANČIĆ

tanja kocijančić PODJELA-SADNICA-BESPLATNIH-zasadi-drvo-porec-studeni-2021.jpg
Foto Tanja Kocijančić

irena hrstić grad pula foto

Šefica pulske bolnice: Zbog covida ukinuta onkološka kirurgija

nacionalni stožer civilne zaštite božinović capak beroš

Žena iz Istre prijetila smrću premijeru i članovima Nacionalnog stožera