in

Žena iz Istre prijetila smrću premijeru i članovima Nacionalnog stožera

Foto Vlada RH

Osumnjičena je putem SMS poruka prijetila smrću članovima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 61-godišnja hrvatska državljanka počinila četiri kaznena djela prijetnje.

Policijski službenici utvrdili su kako je 61-godišnjakinja 17. studenoga uputila prijeteću SMS poruku na broj mobitela jednog člana Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Osumnjičena je u poruci uputila ozbiljnu prijetnju ubojstvom članovima nacionalnog stožera i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske te su policijski službenici pokrenuli kriminalističko istraživanje.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako to nije jedina prijeteća poruka koju je osumnjičena poslala. Naime, nezadovoljna odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, koje su donesene u cilju zaštite zdravlja i sprječavanja širenja bolesti COVID-19, 61-godišnjakinja je u razdoblju od 1. listopada do 5. studenoga poslala još tri poruke koje su kod članova stožera izazvale veliku uznemirenost i strah za njihovu osobnu sigurnost.

Osumnjičena je danas u popodnevnim satima privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, uz kaznenu prijavu koja se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.  

podjela sadnica poreč akcija zasadi drvi ne budi panj veliko parkiralište 19-11-2021

Velika gužva: Građani Poreštine pohrlili po besplatne sadnice u akciji „Dođi po svoje drvo“

policija rovinj policijska postaja

Istarska policija objavila oglas za zapošljavanje