in

Velika imena bluesa dolaze u Novigrad – Vlatko Stefanovski, Vanja Sky i jedan od najboljih gitarista na svijetu

Blues Festival Novigrad

Novigrad se krajem lipnja pretvara u blues grad. Nakon nezaboravnog prvog Cittanova Blues, koji je Novigrad postavio na svjetsku mapu blues festivala, ove godine dolazi još veći i duži blues spektakl, koji se ne naplaćuje. Međunarodni festival blues glazbe i kulture Cittanova Blues Festival održat će se od 28. lipnja do 1. srpnja 2023. u Novigradu.

Blues Festival Novigrad
Blues Festival Novigrad

Glavna zvijezda festivala je Philip Sayce, trenutno jedan od najboljih električnih gitarista na svijetu. Neizmjerno talentirani gitarist i pjevač sa zadivljujućim rock/blues stilom nastupit će na festivalu 30. lipnja u sklopu europske turneje na kojoj će predstaviti svoj aktualni album Spirit Rising.

Dan kasnije, 1. srpnja, na Velikom trgu nastupit će Vlatko Stefanovski, jedan od najutjecajnijih, najinovativnijih i najcjenjenijih gitarista, s karijerom dugom preko 50 godina. Trio, poznat po jedinstvenom spoju tradicionalne makedonske glazbe s modernim jazzom i bluesom, čine Vlatko Stefanovski na gitari, Ivan Kukić na bas gitari i Jan Stefanovski na bubnjevima.

Iznimno talentirana hrvatska gitaristica i pjevačica Vanja Sky, koja unatoč mladosti već ima zavidnu glazbenu karijeru, nastupit će u četvrtak, 29. lipnja, i osim pjesama s prva dva albuma, predstavit će i pjesme s novog albuma Reborn, koji izlazi 7. srpnja. Njezin prvi nastup s bendom pred domaćom publikom se ne propušta!

Blues Festival Novigrad
Blues Festival Novigrad

Baba Sissoko održava živom glazbenu tradiciju Malija, gdje je rođen, a na Cittanova Blues Festival dolazi s grupom Mediterranean Blues. U subotu, 1. srpnja, donosi jedinstveni show s jakim blues nijansama u kojem se tradicija uspoređuje i stapa s ritmovima afroameričke glazbe s vrhuncima afro beata, funka i psihodelije. A električni blues zvuk 21. stoljeća na novigradski trg 30. lipnja donosi Zoran Čalić Band.

Uz nastupe vrhunskih svjetskih i domaćih blues izvođača na velikoj pozornici novigradskog trga, tijekom dana koncerti će se održati i na drugim lokacijama po gradu. Festival se otvara u srijedu, 28. lipnja, koncertom svemirskih kauboja Benson u 9 Pub-Devetka, na istom mjestu gdje će se svake večeri nakon službenog koncertnog djela održavati jam sessions.

Svakog jutra tijekom festivala moći ćete uživati u jutarnjoj Blues Morning Coffee i ranovečernjem aperitivu uz Sunset Blues uz dva izvrsna glazbenika. Franco Toro Trisciuzzi se smatra jednim od najboljih blues instrumentalista i pjevača na talijanskoj blues sceni, a Frank Get je glazbenik s preko 40 godina iskustva, koji je sposoban spojiti glagole bluesa i rocka u njegovim brojnim aspektima. U popodnevnim satima u četvrtak i subotu, Blues Wine Train će sve ljubitelje vina i bluesa voziti vinskim cestama Novigrada u tri renomirane vinarije uz živu blues glazbu.

Blues Festival Novigrad
Blues Festival Novigrad – Foto TZ Novigrad – Veliki trg

Ove godine premijerno će se održati Cittanova Blues Challenge. 29. lipnja na glavnoj pozornici Cittanova Blues Festivala nastupit će 3 solo/duo izvođača i 3 benda odabrana među prijavljenim blues izvođačima iz 5 zemalja. Pobjednik će nastupiti dan kasnije, 30. lipnja, na Velikom trgu.

Ulaz na Cittanova Blues Festival je besplatan zahvaljujući pokroviteljima festivala Gradu Novigrad, Turističkoj zajednici Grada Novigrada – Cittanova i novigradskim poduzetnicima. 

Foto: PU Koper

Policijska postaja Pazin-Buzet primila odlikovanje slovenske policije – Zahvala na suradnji

Dječje odmaralište u Špadićima - Foto Vladimir Gortan d.d. Pazin

POREČ: Obnovljeno odmaralište u Špadićima otvara vrata. Djeca iz Pazina stižu nakon 5 godina