in

POREČ: Obnovljeno odmaralište u Špadićima otvara vrata. Djeca iz Pazina stižu nakon 5 godina

Dječje odmaralište u Špadićima - Foto Vladimir Gortan d.d. Pazin

Sve je spremno za veliko svečano otvorenje renoviranog dječjeg odmarališta Špadići u Poreču u vlasništvu Grada Pazina, mjesta gdje su duge 52 godine pazinski školarci provodili dio svojih ljetnih praznika. Svečano otvorenje na rasporedu je u ponedjeljak, 19. lipnja 2023. u 11 sati, a radove je izvodila tvrtka Vladimir Gortan, objavio je portal Kampanja.

Cilj same renovacije je bio da odmaralište Špadići obnovom poprimi nove, urbane, moderne vizure koje će spojiti dosadašnji kupališni i smještajni dio, ali i postane inovativno odmaralište koje će korisnicima, u prvom redu djeci, pružiti iskustvo puno radosti i igre kroz različite dodatne edukacije, aktivnosti i sadržaje koji su pažljivo osmišljeni.

Kako nadalje piše Kampanja, Dječje odmaralište Špadići svoja vrata otvara početkom srpnja učenicima od prvog do sedmog razreda  Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, zajedno s područnim školama. U odmaralištu će se organizirati cjelodnevni boravak djece s raznim aktivnostima (škola plivanja, igre u vodi i izvan vode, razne radionice i terenska nastava, natjecanja i sportske igre, šetnje prirodom, igra i zabava kroz interakciju i druženje), a sve pod stručnim vodstvom. Također, tijekom sedmodnevnog boravka bit će organizirani posebni programi vezani uz more, ribarstvo i akvakulturu.

Grad Pazin objavio je poziv za prijavu djece na ljetovanje u Dječjem odmaralištu Špadići na koji je pristiglo 428 prijava, a planirani broj djece koja će moći ljetovati u 2023. godini je 198. Grad Pazin piše da, budući je odmaralište bilo zatvoreno 5 godina, ove godine prednost imaju djeca iz 7. razreda kojima je to jedina prilika za boravkom ondje.

Prilikom slaganja liste za upis prijavljene djece vodili su se se sljedećim načelima:🔹starija djeca imaju prednost,🔹postići pravilan omjer djece iz grada Pazina i općina,🔹omogućiti da se pohodi prvi željeni izbor termina boravka,🔹što je više moguće slagati prema razredima/područnim školama kako bi djeca u Odmaralištu bila s drugom djecom koju poznaju/idu u razred,🔹prilagoditi se kapacitetima ležajeva po sobama – razdvojiti po sobama mušku/žensku djecu.

-Zbog iznimno velikog broja zainteresirane djece te kombinacije načela kojih smo se držali, bilo je vrlo izazovno složiti listu prijavljene djece za upis, no sva djeca sedmih i šestih razreda koja su se prijavila, upisana su, objaio je Grad Pazin.

O obnovi odmarališta pisali smo od početka radova. Više u članku u nastavku:

Blues Festival Novigrad

Velika imena bluesa dolaze u Novigrad – Vlatko Stefanovski, Vanja Sky i jedan od najboljih gitarista na svijetu

Press-IDS-Katarina-Nemet

ISTRA U SABORU: Nemet: Vlada Zakonom o osobnoj asistenciji iznevjerila najpotrebitije – djecu s invaliditetom